Hangszeres zenedélután 31 fellépővel

Hangszeres zenedélután 31 fellépővel
2017. April 13.
Több mint harminc kisebb-nagyobb diák lépett színpadra szerda délután, amikor a kultúrházban hangszeres zenedélutánt tartottak.
/vlm/Image/Show/84/

A Zelk Zoltán Általános Iskola hangszeres zenét tanuló diákjai immár rendszeresen tartanak koncertet, hangszeres zenedélutánt, melynek célja, hogy a szülők, nagyszülők meghallgathassák: mennyit tanultak, mennyit fejlődtek a gyerekek az elmúlt hónapok során.

Szerda délután Darabont Aliz zenetanárnő köszöntötte a megjelenteket a kultúrházban. Felidézte, hogy az első koncertet egy osztályteremben tartották, ám azt azóta “kinőtték”, hiszen egyre többen akarnak hangszeres zenét tanulni. Mindezért nem csak a gyerekeket, de a szülőket is dicsérte illeti, akiknek azonban azt is tudniuk kell, hogy ez a tanulás nem megy egyik napról a másikra. Ezúttal kezdő és haladó “zenészeket” egyaránt hallottunk (a legkisebb még előkészítő osztályos), akik zongora mögé ültek, de ott voltak a Furfangos Furulyások és a Bokréta citeraegyüttes tagjai is. A repertoár igen széles volt, a középkori dallamoktól a népdalokon át a kortárs szerzeményekig. A gyerekek a hangszerek megszólaltatása és a zene szeretete mellett így azt is megtudják, ki Bach, Vivaldi, Mozart, Bizet, hogy Beethoven nem, illetve nem csak egy sikeres családi film címe, hogy milyen a perui, skót, ír meditatív zene, és ha rákeresnek esetleg egy videócsatornán mondjuk a The sound of silence címre, még a Simon and Garfunkel nevű, egykori amerikai duót is megszerethetik.

A koncert végén Darabont Aliz megköszönte a segítséget és a munkát Török Sándor és Török Erzsébet kollégáinak, illetve a támogatást a Pro Scholam Egyesületnek és Rubletzky Veronikának, hiszen egy gyerek sem távozott emléklap, édesség nélkül, sőt süteményt is kaptak meglepetésként.

A koncertről távozók adományozhattak is: a cél, hogy a zenét tanuló diákok majd részt vehessenek a váradi Filharmónia egy (a tervek szerint filmzenéket felvonultató májusi) koncertjén.

Keresés