Harmadik győzelem, a teljes keret részvételével

Harmadik győzelem, a teljes keret részvételével
2013. November 16.
A megyei női ifjúsági kézilabda bajnokság harmadik fordulójában az Unirea egy könnyed edzőmeccset vívott szombat délben a Turci Anghel Saligny Líceum csapatával, ahol a végeredmény - 22-16 - nem tükrözte a valós erőviszonyokat.
/vlm/Image/Show/84/
A hazai sötétmezesek "ugrottak" magasabbra

Az első két fordulóban aratott győzelmek után várta a Szatmár megyei gárdát az Unirea, a bajnokság harmadik fordulójában. Már az első pillanatokban látszott, hogy a győzelem nem forog veszélyben, csupán az arány volt kérdéses, és mint később kiderült, Leu Eugen edző még pedagógiai szempontokat is latba vethetett.
A vendégek már az első támadásuktól kezdődően nem tudtak mit kezdeni “szigorú” védekezésünkkel, s bár 2-0-ra elléptünk, indokolatlan kapkodás volt tapasztalható pár percig, aminek 3-2 lett a vége. Közben 2 hetes is hibáztunk (később még egyet az első félidőben), és Leu edző nagyobb összpontosításra kérte tanítványait. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen “állva hagytuk” az ellenfelet, aki “leragadt” két góljánál. Bár a vendégek edzője 7-2-nél még időt kért, az mit sem segített, mi egy 11 gólos sorozatot produkáltunk, a félidő 14-2-vel végződött.
A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt, beleértve, hogy … újabb két hetest hagytunk ki, de közben azért tovább nőtt előnyünk. A 22-6-os eredménynél – a félidő derekán – újra időt kért a turci edző, ugyanakkor Leu Eugen is úgy döntött, elegendő az előny ahhoz, hogy minden játékos lehetőséghez jusson – és ebben csak igazat lehet adni neki, hiszen mikor szerezzenek tapasztalatot a kisebbek, ha nem ilyenkor?! Küzdöttek is becsülettel a lányok, igaz, góljaink száma tovább már nem gyarapodott, miközben kaptunk egy 10-0-ás sorozatot, de mindez már nem fenyegette a győzelmet, a vége 22-16 lett.
A mérkőzés végén joggal járt a taps a csapatnak, melynek tagjai viszont-tapssal köszönték meg a sportcsarnok bejárati oldala mentén minden helyet elfoglaló szurkolók biztatását.
Az Unirea összeállítása (zárójelben a szerzett gólok): Pusztai Myrthis és Torda Vanessa kapusok – Purcel Dorina (1), Kiss Petra, Vas Gabriella, Lăcătuş Cyntia (3), Bihari Viktória (1), Purcel Raluca, Tóth Vivien (5), Dânga Nicoleta (3), Toma, Denisa (6), Toma Carmina (1), Caragilov Melissa (2), Tóth Mária.
A negyedik fordulóban, november 30-án, az Unirea ismét hazai pályán játszik, ellenfele a Margittai H4 AS csapata lesz.