Harmadik helyezés a Nyüstölőn

Harmadik helyezés a Nyüstölőn
2014. December 9.
Harmadik helyet szerzett általános iskolánk csapata nemrégiben egy Nagyváradon szervezett néprajzi vetélkedőn. Diákjaink disznótoros kóstolóval is megkínálták a zsűrit. Fele Tímea tanárnő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A vetélkedőn szerepelt érmihályfalvi csapat

November 28-án Nagyváradon, a Szacsvay Imre Általános Iskolában képviselte a Zelk Zoltán Általános iskolát hat diák a Nyüstölő néprajzi vetélkedőn. A Hurkahajcsárok elnevezésű csapat tagjai: Mustean Panna (V.C.), Orosz Ádám (VI.C.), Felvinczi Fanny (VI.B.), Tóth Judit-Eszter (VI.B.), Kelemen Lilla (VIII.B.), Csomós Roland (VIII.B).

A vetélkedőn 12 iskola (10 Bihar megyei és 2 magyarországi) mérte össze tudását a következő témakörökre bontva: csapatnév és csapatinduló bemutatása, népdaléneklés, népi hangszerek hang utáni felismerése, népi szólások és közmondások eredete és jelentése, a történelmi Magyarország néprajzi tájegységeinek ismerete, egy erdélyi népmonda dramatizálása.

A verseny különlegessége volt, hogy minden évben kijelölnek egy “vándormotívumot”, ebben az évben a disznófeldolgozás és a kukoricafosztás volt ez. Az érmihályfalvi diákok nem érkeztek üres kézzel, a verseny témájához kapcsolódva kóstolóval készültek a zsűri számára, ami a verseny végére el is fogyott. A vetélkedő során logikai, ügyességi és kézműves feladatok egyaránt szerepeltek.

Iskolánk diákjai az elismerésre méltó III. helyezést érték el.

Köszönet illeti Darabont Aliz tanárnőt, aki segítette a csapatot.

Keresés