Harmadszor pályáznak az országos döntőre

Harmadszor pályáznak az országos döntőre
2020. February 3.
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, egyben a helyi Unirea SK U 12-es fiú labdarúgó csapata sorozatban harmadszor jutott a Tymbark Kupa megyeközi döntőjébe.
/vlm/Image/Show/84/
Archív fotó: a csapat tavaly Konstancán

Szinte ugyanarról a csapatról beszélünk: tavaly előtt az U 10-es korosztályban, tavaly már az U 12-esek között (tehát az egy évvel idősebbek mezőnyében) jutott be a Tymbark Kupa országos labdarúgó tehetségkutató verseny döntőjébe az érmihályfalvi iskola, egyben a helyi sportklub csapata, Szabó Zoltán tornatanár-edző tanítványai pedig idén is túljutottak már a megyei selejtezőn.

A Tanfelügyelőség és a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) közös szervezésében zajló tornán idén rekordnak számító 148 ezer (!) fiatal labdarúgót mozgatnak meg országosan, több korosztályban, lányokat és fiúkat egyaránt, tudtuk meg Szabó Zoltántól. Csapata a körzeti szakaszban Szalacs, Tarcsa és Székelyhíd ellen nyert, így jutottak el újra Margittára, a megyei döntőre.

Ott 7 csapat volt jelen, két csoportban. Az érmihályfalviak 5-0-ra legyőzték Belényest, 3-0-ra a nagyváradi Gojdu Líceumot, és 2-0-ra Keményfokot (Avram Iancu). Csoportelsőként a másik csoportelsővel, a hazai Margittával találkoztak a döntőben, melyet 0-0-ás eredmény után hétméteresekkel gyűrtek le. Készülhetnek tehát a megyeközi szakaszra, melyről az előző két évben továbbjutottak az országos döntőbe, melyen előbb Bukarestben, utóbb Konstancán lettek ötödikek.

Hogy idén hol találkoznak a tavaszi vakációhoz igazított időpontban Szatmár, Máramaros, Szilágy és Beszterce-Naszód megyék legjobbjaival, egyelőre nem tudni, de ők nagyon elszántak, hogy idén is eljussanak az országos döntőbe: Safta Cristian, Nagy Dávid (kapusok), Koczkás Armand, Pap Dávid, Bödő Efraim, Matei Ruben, Ilcas Sebastian, Szász Alex, Martin Kevin, Bodnár Patrik.

Keresés