Három alkotó, egy kiállítás

Három alkotó, egy kiállítás
2014. February 2.
Három képzőművész közös kiállításának megnyitójára került sor szombaton délután az érmihályfalvi könyvtár galériájában. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
Szemben a három alkotó a rövid tárlatnyitó idején

“Sűrű” volt az első bő hónapnyi idő az érmihályfalvi könyvtár 2014-es esztendejében, szinte egymást érték az események. Igaz, a szombati tárlatnyitó már február első napjára esett, ezen három képzőművész közös megmutatkozásának lehettek tanúi a megjelentek. Utóbbiak nem várva külön felszólítást, a megérkezés után az alkotások tanulmányozásába kezdtek, villantak a vakuk is, hiszen többen készítettek fotókat, hogy otthon a számítógépek monitorjai előtt tovább elemezhessék majd a látottakat.
A beszélgetéseket csak rövid időre szakította félbe Szalai Ilona könyvtáros, hogy mégis formát adjon a megnyitónak, köszöntve az érdeklődőket, majd pár szóban bemutatta az alkotókat, kik közül egyik sem volt ismeretlen a publikumnak. Annál is inkább, hiszen egyikük Hintalan Géza helyi, továbbá a székelyhídi Guba-Kerekes Zsuzsa és Berszán László is voltak már részesei a helyi alkotótáboroknak, ezzel együtt az azokat követő záró-kiállításoknak. A három alkotó közül kettő – Guba-Kerekes Zsuzsa és Hintalan Géza – könyv- és lapillusztrátorként is dolgozik, ezen munkáikból is kaptunk ízelítőt. A maguk során az alkotók nem kívántak szólni a hallgatósághoz, alkalmazva a közismert mondást: helyettük beszéljenek festményeik, grafikáik. Hogy ezek kinek mit “mondanak”, két hétig lehet “meghallgatni” a könyvtár galériájában. (Katt a képekre)

(BN)


Keresés