Három “félidő” a nyíradonyiakkal

Három “félidő” a nyíradonyiakkal
2013. January 9.
Az Unirea női ifjúsági kézilabda csapata kedden kora este a Nyíradonyi VVT csapatát fogadta közös edzésre, mely egy 3 X 20 perces edzőmeccset is magába foglalt.
/vlm/Image/Show/84/
A két csapat - a fehér mezes vendégek, és a sötét mezes hazaiak - a mérkőzés után

Ifjúsági női kézilabda csapatunk karácsony előtt vendégeskedett Nyíradonyban, a helyi és az Unirea klubok közötti együttműködési program keretében. Az akkori látogatást viszonozták a nyírségi lányok.
A közös program délután 17 órára volt meghirdetve, de a nyíradonyiak autóbusza mintegy 20 perces késéssel állt meg a sportterem mellett. Már az említett autóbusz látványa is sejtette, hogy Nyíradonyban magasabb szinten művelik a kézilabdát, ezt erősítette meg kérdésünkre Bertalan Zoltán edző, miközben a két csapat tagjai már bemelegítettek. A tréner elmondta: felnőtt női csapatuk az NB.I./B.-ben szerepel, és az őszi eredményeinek köszönhetően a tabella 3. helyén várja a folytatást. Érmihályfalvára az utánpótlás csapatok közül a serdülő korosztállyal érkeztek, melyben az elmúlt nyáron volt “fiatalítás”, a gárda tehát nagyjából azóta van ebben a formában együtt, amikor az Unirea csapata alakult. Lányaik a serdülőknek kiírt országos bajnokságban szereplenek – ennek keretében az ország több kisebb régióra van osztva, ezek győztesei küzdenek a végső győzelemért. A nyíradonyiak a Gyöngyös-Miskolc-Eger-Debrecen határolta körzet tagjai – a korábbi években voltak is győztesei csoportjuknak, ám most erre nem számítanak az említett generációváltás miatt.
A két csapat közben a pálya ellentétes térfelein végzett a bemelegítéssel, és elkezdődött Rencz Zoltán játékvezető sípjelére a 3 X 20 perces edzőmeccs.
Első 20 perc
Mindkét gárda idegesen kezdett, eladott labdákkal. Bertalan Zoltán nyíradonyi és Leu Eugen hazai edző is már elejétől a vonal mellől hangosan irányította játékosai. Az első 8 percben mindössze 2 gól esett, mindkettőt mi szereztük, ám a vendégek igen kemény védekezésre váltottak, és a 15. percben már 3-2-re átvették a vezetést. Pár másodperccel a vége előtt egyenlíthettünk volna, ám első hetesüknek a kapufa útját állta – maradt a 2-3.
Második 20 perc
A második rész első gólját is mi szereztük, ám utána megállt a tudomány… Annak ellenére, hogy többször is remek bejátszást kapott beállósunk, ám nem tudott élni a lehetőséggel – igaz, a védők “faragták” is rendesen. Az 5. percben újabb hetes dobhattunk – újabb kapufa…, majd a 8. percben a meccs első kiállítása is megtörtént – a nyíradonyiaknál -, ám az előnyt nem tudtuk gólra váltani. Közben újabb kapufákat dobtunk, és azt is megállapíthattuk, hogy a széleken egyáltalán nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. A félidő elején kialakult 3-3 után zsinórban 4 gólt kaptunk, közben harmadik hetesünket sem sikerült értékesíteni (ezt a kapus hárította), és a végére már 6 gólra nőtt a különbség: a félidő eredménye 2-7, összesítésben 4-10.
Harmadik 20 perc
Az utolsó játékrészben mindkét oldalon lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik addig a kispadon ültek. Ismét mienk az első gól, ám utána hamar kaptunk hármat is, ami nem sok jót sejtetett – ám lányaink mintha mégis szárnyakat kaptak volna! Negyedik hetesünk már utat talált a hálóba, ráadásul újabb 2 perces előnybe is kerültünk. A félidő 1-3-as részeredménye után már csak mi dobtunk gólokat, melyek között volt egy újabb értékesített büntető is, és a “kicsik” négy gólt “hoztak be” az előzőleg felgyülemlett hátrányból, a félidőt 7-3-ra megnyerve – az összesített végeredmény tehát 11-13 lett a nyíradonyiak javára.
A látottak alapján megállapítható, hogy mindkét fél számára hasznos találkozó volt, és a közös program jövő csütörtökön folytatódik, amikor újra az Unirea lányai látogatnak Nyíradonyba.
Leu Eugen edző csapatában a következők szerepeltek:
kapusok – Nagy Heléna, Rimay Renáta, Pusztai Myrtis
mezőnyjátékosok – Toma Denisa, Toma Carmina, Caragilov Melissa, Erdei Alexandra, Réder Bianka, Sipos Carla, Lăcătuş Cyntia, Purcel Raluca, Jurcsic Andrea, Leţ Janet, Dânga Nicoleta.

Keresés