Három gól, három pont, és sok-sok helyzet

Három gól, három pont, és sok-sok helyzet
2013. May 8.
Bár a három pont nem forgott veszélyben, a helyzetek kihasználásán még van mit javítani: a labdarúgó IV.-Liga 23. fordulójában szerda délután Unirea - Vaskohi Biharea 3 - 1 (2 - 0).
/vlm/Image/Show/84/
A csíkos mezes hazaiak itthon tartották a 3 pontot

A labdarúgó IV.-Liga 23. fordulójában a Vaskohi Biharea volt az Unirea vendége, a két csapat őszi meccsét a mostani vendégek nyerték 3-0-ra.
Szerda délután nyári meleg, napsütés, ennek megfelelően száraz, a labda pattogását elősegítő pálya várta a csapatokat.
Az Unirea azonnal a lényegre tért, letámadt, és ez majdnem visszaütött: az 5. percben a vendégek egy csatára kiugrott az előre húzódott védők közül, de szerencsénkre nem vezette a labdát a kapuig, hanem messziről próbálkozva mellé lőtt.
(Érdekességként jegyezzük meg, hogy vendégek edzője elejétől fogva a reklamálások félbehagyására figyelmeztette játékosait, sőt, ezek miatt elnézést kért a játékvezetőtől – nem mindennapi gesztus volt.)
A hazai vezetésre nem kellett sokat várni: a 12. percben szabadrúgásból Varadi kanyarított a kapu elé, a védőkön megpattanó labdát Ruszkai fejelte a hálóba – 1-0. Egy perc múlva Illés közelről a kapust találta el, újabb három perc múlva egy akció alatt Pap, majd Benciu előtt adódott – kimaradt – lehetőség
A 22. percben Benciu kapott indítást, de a védők hamar elválasztották a labdától – ám a csatár nem hagyta annyiban, addig erősködött, míg a tizenhatos vonalánál visszaszerezte azt, és a kapuba lőtt – 2-0.
A félidő felénél a bíró “vízszünetet” rendelt el, ami alatt a vaskohiak edzője alaposan “megmosta” tanítványai fejét, mondván, nem ezért utaztak 200 kilométert… Mindez azonban nem sokat használt, újra az Unirea került egymás után helyzetekbe: a 28. percben szinte megismétlődött az első gól szituációja, Váradi ezúttal szögletből adott be, ám Ruszkai fejese a felső lécen csattant, a kipattanót Lakatos a kapusba lőtte; a 29. percben Benciu tisztára játszotta magát, ám a lövése erőtlenre sikerült; a 36. percben Fele Sz. távoli lövése kerülte el a kaput; a 38. percben Fele Sz. szabadrúgását a kapus csak kiütni tudta, a kipattanót Pap küldte a hálóba, de a partjelző már lest intett. A félidő vége a vendégeké lett, a 40. percben Szász hatástalanított egy távoli bombát, a 41.-ben már a kapuson is túljutott a labda, a gólvonalról Ruszkai mentett.
A félidőben a vaskohiak nem vonultak az öltözőbe, így mindenki hallhatta, hogy a kispad mellett edzőjük a továbbiakban letámadásra ösztökélte játékosait, kik közül az egyik úgy vélte, a reális félidei eredmény 4-1 lenne a javukra…
A folytatás nem a vendégek reménye szerint alakult, hiszen már a 47. percben mintaszerű, gyors akció futott végig a pályán, melynek végén Pap ívelt balról a kapu elé, Illés pedig fejelt – 3-0.
A továbbiakban – az “apróbbak” mellett – legalább öt száz százalékosnak tűnt helyzetet hagytak ki játékosaink, vagy a kapust találva el, vagy éppen mellé/fölé lőve, vagy egyszerűen annyira “túljátszva” az akciót, hogy “élmúlt” a lehetőség… Az ellenfél statisztikájába is került a 62. percben egy kapufa, amikor egy lövésük a felső lécen pattant meg, igaz, Szász résen volt, ha lejjebb megy, gond nélkül közbe avatkozhatott volna. Miközben legalább kétszeresére nőhetett volna az Unirea előnye, a vendégek szépítettek: a tizenhatos vonalán éppen belül történt szabálytalanság megtorlásaként tizenegyest értékesítettek a 86. percben – 3-1.

A még hátra volt percekben, illetve a hosszabbítás alatt is legalább két találatot szerezhettünk volna, ám több gól nem esett. A három pont megszerzése nem forgott veszélyben, ám a helyzetek kihasználásával igen “bőkezűen” bántak az Unirea játékosai.
Szabó Zoltán edző a következő gárdát szerepeltette: Szász – Trifa, Ruszkai (77.p. Fele S.), Horváth, Fele Sz. (82. Klein), Varadi, Lakatos, Illés, Szalai (58.p. Chereji), Pap (71.p. Katona), Benciu.
Az ifjúsági csapatok összecsapását is az Unirea nyerte, 10-3 arányban.
Az Unirea a következő fordulóban a Vaskohsziklási CSO vendége lesz (az ősszel 1-1-re végeztek), azt követően pedig kupameccs következik szerdán, Margitta ellen.