Három népdalénekesünk az országos döntőben

Három népdalénekesünk az országos döntőben
2016. June 18.
A VIII. Őszirózsa népdalvetélkedő megyei döntőjét tartották csütörtökön Élesden. Tizenkét érmihályfalvi diák vett részt rajta, hárman jutottak az országos döntőbe.
/vlm/Image/Show/84/
A 12 érmihályfalvi diák és az őket elkísérő két pedagógus

Március végén került sor az idei Őszirózsa népdalvetélkedő helyi szakaszára, melyen harminchat diák vett részt, közülük tizenketten jutottak tovább a megyei döntőre. Utóbbit tartották meg csütörtökön Élesden, melyre Király Zsuzsanna tanítónő és Darabont Aliz zenetanárnő kísérte el a mieinket: Máté-Szabó Lillát, Molnár Sárát és Berei Gergőt (előkészítő – I. osztály); Tankó Alexát, Szalai Fruzsinát és Gacsádi Alexet (II. – III. osztály); Kecskés Viktóriát, Zdroba Natáliát és Darabont Grétát (IV. – V. osztály); Orosz Krisztinát, Darabont Pannát és Kardos Nikolettet (VI. – VII. osztályosok).

A megyei döntőből kategóriánként az első három helyezett jutott tovább az országos döntőbe, érmihályfalvi részről ez a következőknek sikerült:

– Tankó Alexa (II. osztályos) – III. hely;

– Darabont Gréta (IV. osztályos) – II. hely;

– Darabont Panna (VI. osztályos) – III. hely.

Különdíjat kapott Kardos Nikolett (VII. osztály).

A VIII. Őszirózsa népdalvetélkedő országos döntőjét, a hagyományokhoz híven, a Temesvár melletti Újszentesen tartják ősszel.

Keresés