Három pont az Olimpiától

Három pont az Olimpiától
2016. September 26.
Bár mindkét csapat két-két gólt szerzett, a mieink nyertek Szalontán.
/vlm/Image/Show/84/
Fotó egy tavalyi Unirea-Olimpia meccsről

A céckei meccs után ifj.Fele Sándor edző azt nyilatkozta: győzni megyünk Szalontára. A terve beteljesedett, a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában az Unirea elhozta a három pontot az Olimpia pályájáról.

Már az első félidőben is meglátszott, hogy a mi elképzelésünk szerint alakul a találkozó képe, a taktika ugyanis az volt, hogy lehetőleg tartsuk meg a megszerzett labdákat és ellentámadásokra alapozva támadjunk. Ez össze is jött, sőt, gólokat is szereztünk: a 30. percben Foris egy tért ölelő passzal indította Gegot, aki a védők mögé kerülve, kapásból bombázott a léc alá – 0-1; a 45. percben Crisan adott be szöglelet, a rövidre érkező labdát ugyancsak Gego fejelte a hosszú oldalra – 0-2. A házigazdák egyetlen jelentősebb helyzetet dolgoztak ki, annak végén Gábor szögletre mentett.

A második félidőben aztán összejött a hazaiaknak a szépítés: a 71. percben egy kapu előtti kavarodást követően került a labda a hálónkba – 1-2. Alig telt el 3 – 4 perc, ugyancsak a hazaiak állították be a végeredményt, igaz, a mi malmunkra hajtva a vizet: egy nagyjából a félpályáról hazaadni szándékozott labda átrepült a kapujából kint álló hálóőr felett – 1-3. Ezzel oda is lett az Olimpia második félidei lendülete, sőt, még előttünk adódott gólszerzési lehetőség, amikor már a hosszabbításban Mandrila buktatásáért tizenegyeshez jutottunk, Tóth próbálkozását azonban a hazai kapus hárította.

Az Unirea a következő összeállításban szerepelt: Gábor – Horváth, Moisi, Iova, Crisan, Foris, Tóth, Daroci, Bacsó (90.p. Fórián), Pap (68.p. Sándor), Gego (70.p. Mandrila).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjúsági csapatok meccsét a hazaiak nyerték 6-0-ra.

A 7. fordulóban az Unirea a Madarászi SK-t fogadja szombaton. Ifj. Fele Sándor szerint jó sorozatban vagyunk, amit folytatni szeretnének, így most is a győzelem lesz az egyértelmű cél.

Keresés