Három pont Sonkolyosról. Érmihályfalvi focista a II.-Ligában

Három pont Sonkolyosról. Érmihályfalvi focista a II.-Ligában
2013. September 9.
A labdarúgó V.-Liga első csoportjának harmadik fordulójában vasárnap délután Sonkolyosi Minerul - Unirea 1 - 2 (0-0). Egy nappal korábban az érmihályfalvi foci egy kiemelkedő eseményére került sor, Szatmáron.
/vlm/Image/Show/84/

A labdarúgó ötödik ligában az Unirea olyan csapatokkal is találkozik, melyekkel valaha rendszeresen összecsapott azokban a bizonyos “szebb időkben”, mikor például még Diószeggel, Székelyhíddal, Margittával is presztízs-csatákat vívtak… Ebbe a sorba tartozik a Sonkolyosi Minerul is, mellyel most ismét szembekerült, igaz, ez most “nem az a film”.
Az V.-Liga harmadik fordulójában vasárnap délután az Unirea látogatott Sonkolyosra. A csoport első helyére pályázó csapatunknak egyetlen célja lehetett: megszerezni a három pontot, és ehhez legnagyobb feladata talán önmaga legyőzése volt, látva a korábbi mérkőzéseket. Ez végül sikerült, de mint Szabó Zoltán edzőtől megtudtuk, újra gondot jelentett a helyzetek kihasználása, pedig azokból nem volt hiány. Az első félidőben legalább 4-5 olyan ziccerünk volt, melyekkel könnyedén eldönthettük volna már akkor a három pont sorsát – ehelyett 2 kapufáig jutottunk (igaz, a hazaiaknak is volt egy). A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, a félidő derekán Keresztúri szerezte meg a vezetést számunkra. Csupán 3 percig voltunk előnyben, amikor egy “menetrend szerinti” védelmi hibából jött az egyenlítés… Újabb 5 perc múlva jogos tizenegyeshez jutottunk, amit Bencic értékesített. Szabó Zoltán szerint nem volt kétséges, hogy jobbak vagyunk, és nyerünk, szerencsére a kihagyott sok helyzet mellett ez igazolódott is.
Unirea: Ármós – Horváth, Nagy Zs., Lakatos, Csiri, Fele Sz., Létai, Varadi (68.p. Sándor Kr., 92.p. Kerezsi), Illés, Gábor (37.p. Bencic), Keresztúri (83.p. Solti).
Az Unirea a következő fordulóban az Esküllői Inter csapatát fogadja szombaton 17 órától.
Az érmihályfalvi foci egy kiemelkedő eseményére került sor szombaton, Szatmáron: a II.-Liga 1. fordulójában, a Szatmári Olimpia – Craiovai FCU találkozó (1-1) 72. percében a hazaiak színeiben pályára lépett Roghina Bogdan, aki az elmúlt szezonban még az Unirea erőssége volt. A mérkőzést a lelátóról figyelte Szabó Zoltán, aki szerint a csereként pályára lépő Bogdan jobban játszott, mint az általa váltott csapattársa. “Nem minden nap fordul elő, hogy érmihályfalvi focista a másodosztályban lép pályára” – fűzte hozzá a Bogdant ifista, majd felnőtt csapattagként is edző Szabó Zoltán.