“Határtalan” partneriskolák

“Határtalan” partneriskolák
2019. March 22.
Közös programban vett részt a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium illetve az érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum.
/vlm/Image/Show/84/
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt “Határtalanul!” programban pályázatot nyert a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium valamint az érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum.
A “Határtalan partnerek Érmihályfalva-Hajdúböszörmény” program keretében, a projekt első szakaszában, márciusban a magyarországi tanintézmény tanulói élvezhették az érmihályfalviak vendégszeretetét. A mihályfalviak részéről 28 diák, továbbá Zeffer Tímea igazgatónő, Mezei Emőke, és Boda Brigitta tanárnő köszöntötte a vendégeket. Negyven diák és négy kísérő tanár érkezett csütörtök délelőtt a partneriskolából, akik meglátogatták az érmihályfalvi tanintézményt, majd szakmai programsorozaton, utána tanulmányi kiránduláson vehettek részt Nagyváradon illetve Nagyszalontán, ahol Arany János szülőházát látogatták meg vendéglátóikkal.
Péntek reggel a csapat Erdődre illetve Nagybányára látogatott, ahol számos olyan helyet felkerestek, ahol Petőfi Sándor is járt. A Koltón tett kirándulás zárta a kissé fárasztó, de élményekben gazdag programot. Az est közös foglalkozással zárult.
Szombat reggel diákjaink Nagykárolyt fedezhették fel, ahol a Károlyi kastély és a római katolikus templom történelmével ismerkedhettek meg. Ezzel zárult a pályázat első szakasza, a diákok nagyon jól érezték magukat és a viszontlátás reményében vettek búcsút egymástól.
A projekt második része március közepén kezdődött, amikor ugyancsak 40 tanuló és két tanár tett látogatást az érmihályfalvi középiskolából Hajdúböszörményben. Délelőtt a házigazdák szívélyes fogadtatását követően Debrecen városával ismerkedtek a látogatók. Sétával egybekötött városnézés után egy közös szórakoztató programon vehettek részt, melyben egy focibajnokság és virágültetés is helyet kapott.
Másnap kezdődött az igazi szakmai program, egy közös kirándulás keretében látogatták meg Lillafüredet, Sárospatakot és Miskolcot, ahol szintén izgalmas programokkal készültek számukra.
A harmadik napon, a közös reggeli elfogyasztása után, a vendégek és házigazdák ellátogattak Nyíregyházára, ahol a helyi nevezetességeket vették szemügyre, majd búcsút vettek a házigazdáktól és haza indultak.
Boda Brigitta tanárnő