Hazai győzelem az “örökrangadón”

Hazai győzelem az “örökrangadón”
2015. July 23.
Még szerda este nyolc órakor is 36 Celsius fokot mutatott a hőmérő, amikor a házigazda diószegi és az érmihályfalvi labdarúgók az öltözőbe vonultak a 2-1-re végződött felkészülési mérkőzésük után.
/vlm/Image/Show/84/
Hőségriadó-közeli körülmények között játszottak a focisták

A két csapat a negyedik ligás pontvadászatra készül, hosszú évtizedek után újra egy bajnokságban szerepelve. A találkozót Vig Zoltán tanítványai kezdték jobban, és a félidő derekáig – az első “vízszünetig” – úgy tűnt, hogy miközben Iambor, Széles és Gado vezetésével a hazaiak gyors, pontos passzokkal állandó veszélyt jelentettek, az érmihályfalviak még keresik, hogy merre van a jobb és merre a bal. Ennek meg is lett az eredménye, mert előbb a 8, majd a 18. percben sakk-matt helyzet végén előbb Popa, utána Gado volt eredményes – 2-0. Ekkor úgy tűnt, a vendégek védelme egyszerűen nem tudja feltartóztatni a hazai csatárokat, pedig néha szabálytalan eszközöket is bevetettek, és nagy gólkülönbségű haza győzelem következhet. Az Unirea oldalán C. Crisan fejesét jegyezhettük fel a 30. percben, illetve a 39. percben Gego ajtó-ablak helyzetbe hozta C. Crisan-t, aki kapu mellé gurított.
A második félidőben, melynek során az edzők minden cserelehetőségüket kihasználták, már a hazaiak is többet hibáztak, ifj.Fele Sándor tanítványainak játéka pedig javulást mutatott. A szépítés az 57. percben jött majdnem össze, amikor Fele Sz. mintegy 25 méteres szabadrúgása a felső lécről pattant le. A 70. percben aztán Fele Sz. értékesítette a Gego buktatásáért megítélt büntetőt – 2-1. A 73. percben növelhette volna előnyét a Vig-csapat, ám kecsegtető helyzetben Marc fölé fejelt. A lefújás előtt nem sokkal – jellemzően a néha parázs hangulatra – a védők közül kilépő Krizsánt Lakatos lerántotta, amiért meg is kapta piros lapját, ám a tizenegyest Jurcă a felső lécre bombázta, maradt a 2-1. A látottak alapján megalapozottnak tűnik mindkét gárda célkitűzése: a diószegieknek a dobogós hely, az érmihályfalviaknak a mezőny első felében tanyázni.
Diószegi SK: Sabău – Ciorba, Hosu, Oniţa, Costea, Iambor, Selegian, Széles, Jurcă, Gado Popa. Játszott még: Gheţe – Lolo, Krizsán, Hegedűs, Szűcs, Marc, Pop.
Unirea: Perényi- Lakatos, Horváth, Vadkerti, Fazekas, Létai, Illés, C.Crişan, R.Crişan, Pap, Gego. Játszott még: Ármós – Péter, Fele Sz., Bacsó, Fórián, Csiri, Kiss, Gábor.
Az Unirea további felkészülési meccsei: július 25-én Balmazújvárosban, július 29-én Bors ellen hazai pályán, augusztus 1-én Nyíradonyban.
(Bihari Napló / Rencz Csaba)

Keresés