Házhoz járt a színház

Házhoz járt a színház
2018. January 23.
Marosán Csaba kolozsvári színművész Arany János műveiből összeállított műsort mutatott be a kultúrházban. Mezei Emőke magyartanárnő tudósít az eseményről.
/vlm/Image/Show/84/

Január 16-án igencsak megtelt az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház, ugyanis a kolozsvári színház legfiatalabb előadója, Marosán Csaba színvonalas előadást nyújtott kicsiknek és nagyoknak.

Az Arany-műsor keretein belül számos verset és információt halhattak a diákok a költő életéről és munkásságáról. Mivel Arany János mind az általános, mind a középiskolai tanterv szerves része, így számos diákot odacsalogatott az előadásra.

Az Arany-versek mellett elhangzott még a Családi kör újragondolása is, valamint Lackfi János: A szupermarket bárdjai című műve, amely nagy sikert aratott a hallgatóság körében.

A közel egy órás műsor tartalmas és izgalmas volt, a százötven diák nagyon élvezte az előadást, mivel rendhagyó módon „tanulhattak”; Arany életművéről. A műsor végén mindenki fotózkodhatott a színésszel és egy közös csoportkép is készült. Az előadás akkora sikernek örvendett, hogy többen a különböző internetes portálokon Arany-idézeteket tettek közzé, ezzel tisztelegve irodalmi dicsőségünk, Arany János előtt.

Mezei Emőke magyartanárnő

Keresés