Helyi edzőtáborral és meccsekkel készülnek

Helyi edzőtáborral és meccsekkel készülnek
2019. January 30.
Január 21-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra az Érmihályfalvi Unirea. A bajnokság kezdéséig egyhetes edzőtábort tartanak és öt edzőmeccset játszanak.
/vlm/Image/Show/84/

Hótaposó túrának is beillenének az Érmihályfalvi Unirea edzései, hiszen a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 3. helyén telelő és a tavaszi szezonjára készülő gárda a városszéli, százholdi pályán kezdte meg az alapozást, melyet mintegy 20-25 centis hó borít. Hétfői ottjártunkkor Muzsnay Zsolt és ifj. Fele Sándor edzők, illetve Szász Attila kapusedző “vezényelte” az átmozgató edzést, mint előbbi fogalmazott: az erőnlét az első, arra lehet aztán minden továbbit alapozni. Míg a 17 sportoló rótta a köröket (többen igazoltan hiányoztak), Fele Attila klubelnök elmondta: az ősszel szerepelt keretből biztosan távoznak a Jurcă testvérek, illetve Lazăr, visszatért a csapathoz (Hajdúszoboszlóról) Bacsó Attila szélső/csatár és Szkirkanics Ákos (Balmazújvárosból) kapus, érkezett a székelyhídi Boros János középpályás, illetve próbajátékon van a Mácsapusztai (Livada) Unireától az ugyancsak középpályás Paul Buda.

Péntektől egy hetes helyi edzőtáborba vonul a csapat, ami azt jelenti, hogy napi két edzést tartanak a százholdi pályán, miközben este a helyiek hazamehetnek, az ingázókat a pálya melletti vendégházban szállásolják el. Nem könnyű edzőpartnert, még nehezebb meccsre alkalmas pályát találni ebben az időszakban, ennek ellenére eddig öt edzőmeccs tűnik biztosnak, de ezek az időjárástól is függnek: február 8-án 16 órától Fugyivásárhely ötödik ligás csapatát fogadják; február 12-én 19 órától Nyírbátorban Tasnád III.-ligás csapatával találkoznak; február 15-én Hajdúszoboszlón a hazaiak lesznek az ellenfelek; február 20-án Nagykárollyal csapnak össze, még nem tisztázott, ki lesz a házigazda; február 23-án 12 órától Hajdúszoboszlón Nyíradony ellen lépnek pályára. Ha a bajnokság esetleg nem kezdődik meg március 9-én, ahogyan a szövetség meghirdette, lehetséges, hogy a lista tovább bővül.

(Bihari Napló)