Helytállva nap mint nap

Helytállva nap mint nap
2017. May 15.
Pénteken délelőtt köszöntötték az orvosi asszisztenseket és ápolókat - éppen aznap volt az ágazatban dolgozók világnapja.
/vlm/Image/Show/84/

A városban dolgozó (vagy már nyugdíjas) orvosi asszisztensek és ápolók voltak hivatalosak arra az ünnepségre, melyet pénteken délelőtt tartottak az Egészségügyi-Szociális Központban. Korábban, míg nem volt kész az intézmény klubterme, a városi könyvtárban volt hasonló összejövetel, de bárhol is volt, a lényege: elismerést kifejezni azok iránt, akik embert próbáló hivatásban állnak/álltak helyt nap mint nap.

Az idei a harmadik ilyen összejövetel volt, ezeket felidézve kezdte köszöntőjét Csűri József, a házigazda otthon igazgatója, a szervező Pro Humanitas Egyesület elnöke. Nehéz, de felemelő munkának nevezte az asszisztensekét, ápolókét, majd bemutatta az általa vezetett intézmény működését, szavait vetített képes bemutató támasztotta alá (a fotókról az is kiderült, hogy az otthon alkalmazottai a szórakozásban is csapatot alkotnak, de a felvételek előidézte jókedv illet az esemény kötetlen hangulatába). Karsai Attila alpolgármester korábbi, az egészségügyben szerzett tapasztalatai alapján méltatta az “ünnepeltek” munkáját, amitől “a betegek sokszor csodát várnak”, majd vázolta a Pro Humanitas Egyesület létrejöttének céljait.

Az ilyen összejövetel jó alkalom a tapasztalatcserére és ismerkedésre, mondta az alpolgármester, és ennek jegyében úgynevezett bemutatkozások következtek. Pap Laura Márta a vendéglátó intézményt mutatta be, megtudtuk, hogy 2003. decemberi alapítása óta összesen 317 személyt gondoztak, ápoltak ott. Torda Csilla a témához illő gondolatai mellett azt is elmondta, hogy az általa vezetett bölcsőde 40 férőhelyes (egyelőre), 15 alkalmazottal. Cristea Katalin arról beszélt, hogy feladatuk – 3 személynek – az ARA cipőgyárban (helyben és Szilágysomlyón) adódó sürgősségi esetek ellátása, a kapcsolódó adminisztráció elvégzése. Csűri Ludovika (Lotti) a Conmed családorvosi rendelő képviseletében egyebek mellett megjegyezte: a technika “túltengett”, egyre kevesebb idő jut a betegre… (Más családorvosi rendelő nem képviseltette magát.) Sajó Erzsébet és Bereczki Beatrix a Medorest klinika képviseletében elmondta, hogy járóbeteg-rendeléssel, sőt, kisebb sebészeti beavatkozásokkal és természetesen szakszerű ellátással várják a rászorulókat. Kovács Tímeától megtudtuk, hogy a Dianaval gyógyszertárban nem csak patikaszerekkel, de a konzultáció lehetőségével is várják a betérőket. A szavakat tettek követték: Csűri József és Karsai Attila nem csak virággal, de egy-egy személyre címzett emléklappal is köszöntötte a megjelenteket, majd svédasztal mellett folytatódhatott a kötetlen beszélgetés.

Keresés