Helytörténetből vetélkedtek a Fészekőrzők

Helytörténetből vetélkedtek a Fészekőrzők
2017. May 17.
Helyi diákoknak zajlott helytörténeti vetélkedő a Gödörben. Az egyik csapat képviseli városunkat a testvérvárosok hasonló témájú bemutatkozásán, de kilenc csapat utazhat Budapestre.
/vlm/Image/Show/84/

A hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosok alkotta csapatok vettek részt – összesen 17 csapat – a Gödör rendezvényházban szerda délelőtt tartott helytörténeti vetélkedőn, melyet a múzeum, a kultúrház, a városi könyvtár és az általános iskola közösen szervezett. A Fészekőrzők elnevezésű vetélkedő zsűrijét Borbély-Simon Andrea könyvtáros, Bíró Károly, az Érmellék 2009 Fotóklub elnöke, illetve Varga Róbert történelemtanár alkották. Megnyitóként Nyakó József polgármester köszönte meg a szervezők munkáját, és kifejezte örömét, hogy a diákok érdeklődnek a helytörténet, a város múltja és jelene iránt is. A csapatok ezután “előadták” azokat a powerpointos bemutatókat, melyekkel mintegy idegenvezetők kalauzolnának el egy turistacsoportot városunkban. Azt követően további öt feladattal kellett megbirkózzanak, melyekre a válasz a tavaly megjelent monográfiában rejlett.

Az eredményhirdetés során kiderült: az első helyet az Érmellék Szülöttei nyerték (VIII. B.), másodikok a Fűzék-pataki Felfedezők (VII. C.), harmadikok a TörténÁszok (VIII. C.). Utóbbiak nyerték a különdíjat is, ami azért fontos, mert ők vehetnek részt powerpointos bemutatójukkal június elején azon a diák helytörténeti találkozón, melyen Érmihályfalva és testvérvárosai fognak bemutatkozni. Az első kilenc csapat tagjai pedig augusztus folyamán a város egyik testvér-településére, Budapest XVI. kerületébe kirándulhatnak.

Keresés