Helytörténeti konferencia Nagykárolyban, érmihályfalvi résztvevőkkel

Helytörténeti konferencia Nagykárolyban, érmihályfalvi résztvevőkkel
2013. September 10.
Szeptember 6. és 8. között tartotta Nagykárolyban a XIX. Honismereti Konferenciát a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság. Kovács Rozália beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
Bokor Irén, Kovács Rozália és Szilágyi Andrea (jobbról balra) a nagykárolyi Károlyi kastélyban

Szeptember 6. és 8. között tartotta Nagykárolyban a XIX. Honismereti Konferenciát a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság (PBMET).

Városunkból Bokor Irén, Kovács Rozália és Szilágyi Andrea vett ezen részt.

A nemzetközi konferencia központi témája a Partium és a Bánság egyházi műemlékei, nagy személyiségeink emlékezete és hagyományaink voltak.

A két nap alatt 23 nívós, érdekes előadás hangzott el. Alulírott az 1996-ban gyűjtött érmihályfalvi betlehemes játékot mutatta be, 12 perces kép- és hanganyaggal illusztrálva.


Tagtársunk, Bokor Irén ny.tanárnő a konferencián díszoklevelet kapott, melyen indoklásként szerepel: „…több mint másfél évtizeden keresztül tehetségével és önzetlen munkájával hozzájárult a PBMET eredményes honismereti tevékenységéhez.”;

„A múltat tiszteld a jelenben s tartsd a jövőnek”;- mondta Vörösmarty Mihály, mottónk szerint igyekszünk ezután is honismereti munkánkat becsülettel végezni.

Kovács Rozália

Keresés