Hétezer ajándékcsomag Németországból

Hétezer ajándékcsomag Németországból
2019. December 13.
Tavaly négyezer, idén már hétezer ajándékcsomag talált gazdára az Érmelléken, Bihar megye más tájain, sőt, Szatmár megyében is egy németországi szervezetnek köszönhetően.
/vlm/Image/Show/84/
A Round Table Deutschland nonprofit szervezet 16 évvel ezelőtt kezdte a projektet, melynek neve: Kinder helfen Kindern (Gyerekek segítenek gyerekeket), melynek során német gyerekek csomagolnak egy cipősdoboznyi “szeretetet” szegényebb országokban élő gyerekeknek. Azóta több mint 1 millió csomagot gyűjtöttek, tavaly 156.237 darabot, melyeket Romániába, Bulgáriába, Moldáviába és Ukrajnába szántak akkor.
“Tavaly előtt télen ismertem meg a szervezet tagjait a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon korábbi vezetőjének, Kovács Ágnesnek köszönhetően. Náluk táboroztunk a tavaly nyáron a Rajna parton, amikor is úgy döntöttek, hogy a szatmári konvojtól kettéválva tavaly már az érmihályfalvi és környékbeli településekre is eljönnek, és minden gyereket megajándékoznak”, magyarázta András Ildikó, az érmihályfalvi Bank utcai, ugyancsak a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház vezetője, annak okán, hogy a németországi ajándékok idén is eljutottak az Érmellékre, de tovább is mentek: jártak Érmihályfalván, Érsemjénben, Érselénden, Érkenézben, Értarcsán, Éradonyban, Gálospetriben, Asszonyvásárán, Kiskerekiben, Érkeserűben, Érkörtvélyesen, Ottományban, Szalacson, Székelyhídon, Diószegen, a Szatmár megyei Piskolton és Mezőpetriben, illetve bekopogtak Bihar megye minden “szentferences” gyerekotthonába, ide értve a szalontait és a váradit is. A mintegy hétezer csomag szétosztásra öt nap állt rendelkezésre, így, a felsorolt települések számát tekintve elképzelhető, micsoda megterhelő, ugyanakkor örömteli munka volt, amit végeztek. A hét fős német delegáció szállása a székelyhídi otthonban volt, az ajándékokból óvodások és I.-VIII. osztályosok részesültek. András Ildikó elmondta: “Hajnaltól késő estig pakoltuk a dobozokat le s fel a nagy kamionra, és útbaigazítani is kellett, mivel a vendégek nem beszéltek magyarul. Nagy munka volt ezt összehozni, de megérte mottójuk jegyében, ami: Legyen boldog minden gyermek!”

Keresés