Hétfőn érkezik utoljára szemét Margittáról

Hétfőn érkezik utoljára szemét Margittáról
2013. September 27.
Margitta város szeptember 30-án küld utoljára szemetet Érmihályfalvára, jelentette ki a Berettyó-parti város képviselője a péntek délelőtti tanácsülésen.
/vlm/Image/Show/84/
Horváth Sándor megköszönte a segítséget Nyakó József polgármesternek

A képviselő-testület péntek délelőtt tartott szeptemberi rendes ülésén napirenden kívül kapott szót a vendégként megjelent Horváth Sándor, a margittai szemétgazdálkodó cég igazgatója. Jövetele célja: lejár a város és az Érmihályfalván szemétgazdálkodást végző cég szerződése, szeptember 30-án, hétfőn érkezik utoljára szemét a Berettyó-parti városból.
Horváth Sándor saját, és Pocsaly Zoltán margittai polgármester köszönetét tolmácsolta a Helyi Tanácsnak és az RMDSZ-frakciónak, amiért szorult helyzetükben segítségükre voltak. Mint kifejtette, manapság ritkaság az egymásnak nyújtott segítség, nem is beszélve arról, ha önkormányzatokról van szó. Hozzátette: az elmúlt hónapok alatt, amit érmihályfalvi segítséggel nyertek, sikerült annyi pénzt “összekaparjanak”, amiből vettek egy olyan használt, nagyobb kapacitású járművet, amivel meg tudják oldani a margittai szemét Nagyváradra szállítását. A szerződés megszűnte nem jelenti ugyanakkor, hogy az érmihályfalvi szennyvizet ne fogadnák továbbra is Margittán, ha szükséges – mondta Horváth Sándor.
Pap Sándor tanácsos (EMNP) hozzászólásában megjegyezte, hogy célszerű lett volna az emlékezetes, májusban hozott határozat előtt is egyeztetni – ezzel Horváth Sándor egyetértett.
Nyakó József polgármester javaslatára a tanácsosok döntöttek arról, hogy – mivel okafogyottá vált – visszavonják a májusban hozott döntésüket.

Keresés