Hétfőn kezdődik az érettségi

Hétfőn kezdődik az érettségi
2016. June 10.
Június 13-án megkezdődik az idei érettségi, amire 72-en iratkoztak be Érmihályfalván, 49-en az idei végzősök közül. Mikor? Hol? Miből? Kiderül az alábbiakból.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

A Mezőgazdasági Főgimnázium idei 72 végzőse közül 49-en iratkoztak fel a érettségire, tudtuk meg Zeffer Tímea igazgatónőtől. A további 23 “véndiák” nem tudta (egyelőre) lezárni a tanévet, de nekik is lesz lehetőségük a javításra – erről később.

Hogy mégis 72-en állnak érettségire, annak az az oka, hogy éppen 23-an iratkoztak fel a korábbi év(ek)ben végzettek, ám a megmérettetésen eddig elbukottak közül.

Hétfőn kezdődik a vizsgasorozat a következő menetrend szerint:

– június 13. – román szóbeli

– június 15. – magyar (anyanyelv) szóbeli

– június 20. – 21. – 22. – informatika

– június 27. – 28. – idegen nyelv

– július 4. – román írásbeli

– július 5. – magyar (anyanyelv) írásbeli

– július 6. – szaknak megfelelő tantárgy kötelező írásbelije

– július 8. – választott tantárgy írásbelije.

Az eredményeket július 12-én 16 óráig teszik közzé, fellebbezni ugyanaznap 20 óráig lehet. Az óvásokat július 13. és 15. között bírálják el, a végleges eredményeket július 16-én közlik.

Akinek nem sikerül a vizsga, az július 18. és 22. között iratkozhat fel a pótérettségire.

Visszatérve azokra, akik nem tudták lezárni a 2015/2016-os tanévet, számukra augusztus 2-án és 3-án tartanak pótvizsgákat, a sikerrel jártak augusztus 5-én jelentkezhetnek a pótérettségire.

A pótérettségi – a korábban sikertelenül érettségizetteknek és a tanévet utólag sikeresen lezártak számára egyaránt – augusztus 16-án kezdődik (ennek menetrendje – az egész vizsgaidőszakéval – ide kattintva olvasható).

Fontos tudni, hogy a Tanfelügyelőség döntése értelmében az érmihályfalvi – a júniusban/júliusban érettségizők – szóbeli vizsgáikat saját iskolájukban teszik le, az írásbelikre azonban Székelyhídra kell utazniuk. Azoknak, akik idén végeztek (tehát 49 fő számára) ezt az önkormányzat támogatja.

Keresés