Hétvégén megafonnal jártuk a várost

Hétvégén megafonnal jártuk a várost
2020. April 6.
Köszönjük a megértést és az eddig tanúsított felelősségteljes hozzáállást!
/vlm/Image/Show/84/

Szombaton, alpolgármester úrral együtt, bejártuk városunkat azzal a szándékkal, hogy a sok írott üzenet után, ezúttal hangosbemondón hívjuk fel a lakosság figyelmét a ránk leselkedő járvány, a COVID-19 koronavírus megjelenésének veszélyeire.

Elégedetten láttuk, hogy Érmihályfalva lakói, eltekintve néhány kivételtől, igyekeznek betartani az előírásokat. Az utcák gyér forgalma arra utalt, hogy senki sem kószált céltalanul, de annál sokkal többen integettek az ablakból, az udvarokból sőt, a munkát megszakítva, kertekből is.

Örömmel nyugtáztuk, hogy a családok sem tekintették büntetésnek az otthon maradásra kötelező parancsot.

Köszönjük a megértést és az eddig tanúsított felelősségteljes hozzáállást!

Minden jel arra utal, hogy a vírus elleni küzdelem neheze még hátra van. Nehéz, embert próbáló idők várnak ránk. Napjaink ,, ördögétʹʹ koronavírusnak hívják, ellene kell összefognunk, félretéve minden valós, vagy vélt sérelmet, önzést és okoskodást. Csak egymást féltve, tudjuk megvédeni városunk lakosságát a járvány végzetes csapásaitól.

A hatóságok, érdekünkben hozott, rendelkezésesei éppen azzal a szándékkal születnek, hogy minden eszközt be tudjunk vetni a láthatatlan pusztítóval vívott harcunkban.

Maradéktalanul be kell tartanunk minden betűjét, hogy minimális áldozattal éljük túl a ránk váró megpróbáltatást.

A vírus elleni harcnak már vannak jó és elrettentő példái is. Láthatjuk, hogy a fegyelmezett, elővigyázatos közösségek sokkal kevesebb veszteséggel meg tudják előzni a bajt, míg mások, felelőtlenségük miatt, tízezrekben mérik áldozataik számát.

Rajtunk áll, hogy melyik utat választjuk a megmaradást, vagy a pusztulást.

Mi, Érmihályfalva vezetői az apparátusunkkal és az ANTICOVID Koalíció önkénteseivel karöltve figyelve minden veszélyre, továbbra is teljes kapacitásunkkal őrizzük városunk lakosságát, de az áhított sikert, csak veletek összefogva, együtt tudjuk elérni.

Szolgálatinkról érdeklődni, tájékoztatást kérni, bejelentéseket tenni a Városháza, erre a célra létesített, katasztrófavédelmi ügyeletének munkatársainál a 0755/088139-es telefonszámon lehet.

A kijárást igazoló nyilatkozat nyomtatványaihoz, a Városházán, illetve a főtéri újságárusnál ingyenesen lehet hozzájutni.

Ezt a nyilatkozatot saját kézzel írott formában is elfogadják a hatóságok.


Nyakó József,

polgármester


fotó: Bíró Károly

Keresés