Hídavatás – program néptáncoktatásra

Hídavatás – program néptáncoktatásra
2017. November 29.
A Nagyvárad Táncegyüttes táncosai oktatják a vidéki néptánccsoportok tagjait egy program keretében. A napokban az érmihályfalvi kultúrházban gyűltek össze a környékbeli táncosok.
/vlm/Image/Show/84/

A nagyváradi Szigligeti Színház 2018/2018-as évadának meghirdetésekor jelentették be: “Hídavatás címmel, az iskolaprogramok jól ismert rendszerében készül megünnepelni a Nagyvárad Táncegyüttes Arany János születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium alkalmából, a táncegyüttes művészei, Bihar megyei néptánccsoportokkal közreműködésben a nagyszalontai költőóriás balladáit dolgozzák fel táncos formában.”

A Nagyvárad Táncegyüttes tagjai a program keretében tartanak táncoktatást a megye különböző részein működő amatőr néptánccsoportok tagjainak. Nemrégiben Érsemjénben Forgács Zsombor oktatott, az elmúlt pénteken pedig az érmihályfalvi kultúrházban Rácz Lajos (Laczikó Zita, a borsi néptánccsoport tagjának társaságában). A helyi néptánccsoportok mellett semjéni, körtvélyesi és monospeteri táncosok éltek a lehetőséggel, 17 órától a gyerekek sóvidéki, 19 órától a felnőttek mezőpaniti táncokat tanultak.

Keresés