“Higgyünk a szó erejében”*

“Higgyünk a szó erejében”*
2013. April 5.
A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét rendezték pénteken Érmihályfalván, a három kategória győztesei a Szatmáron rendezendő országos döntőben fogják képviselni Bihar megyét.
/vlm/Image/Show/84/
A legjobbnak ítélt vidám versmondók, akik utazhatnak Szatmárra

Pénteken délelőtt 11 órakor kezdődött meg a református egyház vendéglátásában a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntője, melyre hagyományosan Érmihályfalván kerül sor. A körzeti döntőkről 32 gyereket vártak, közülük egy nem tudott végül betegség miatt megjelenni, így 31 versmondó állt a zsűri elé I.-II. (12 fő), III.-IV. (13 fő) és V.-VIII. (gyakorlatilag V.-VI., 6 fő)) osztályosok kategóriájában a helyiek mellett Nagyváradról, Szalontáról, Belényesből és Margittáról.
Karászi Éva tanítónő/főszervező a versenyzők és kísérőik mellett köszöntötte a zsűri tagjait: Pető Csilla egyetemi tanárt, Firtos Edit színművésznőt, Boros Emőke helyi tanárnőt, Szilágyi Ferenc helyi költő-képzőművészt és Csengeri Csongor tanárt, a helyi általános iskola igazgatóját. A megjelenteket köszöntötte Balázsné Kiss Csilla lelkész is, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy legszebb örökségünk az anyanyelvünk, melyen egymás és Isten iránti tiszteletünket elmondhatjuk – például versekben is. Ezek után került sor a szavalatokra, és a zsűrinek olyan nehéz dolga kerekedett, hogy egynémely versenyzőt vissza kellett hívni, hogy dűlőre tudjanak jutni az értékeléskor.
A díjak kiosztására az ebéd után került sor, amikor a zsűrielnök Pető Csilla gratulált a szervezőknek, résztvevőknek, kiemelve a tehetséggondozás fontosságát, mivel szerinte az ilyen és hasonló versenyek szereplőiből kerül majd ki a magyarság jövendő értelmiségi rétege. A zsűri többi tagja is a gratuláció szavait mondta el, egyhangúan megerősítve, hogy az eddigi versenyek legerősebb mezőnyét hallgatták meg, és felnőttként is nagy élményt nyújtott nekik a gyerekek előadása. (*A címben idézett mondatot Firtos Edit fogalmazta meg.)
Számos támogató jóvoltából mindenki kapott valamilyen jutalmat, a zsűri alábbi döntése értelmében:
I.-II. osztályosok: 1. – Guba Áron (Nagyvárad)
2. – Frantiu Alexandra (Nagyvárad)
3. – Dénes Eszter (Nagyvárad)
Különdíjasok – Boros Zsófia, Mladoneczky Ervin (Belényes), Máté Júlia (Szalonta), Szűcs Benedek, Balogh Gabriella (Margitta), Molnár Boróka, Pap Kamilla, Balázs Borbála, Király Johanna (Érmihályfalva).
III.-IV. osztályosok: 1. – Kocsis Alexandra (Margitta)
– Kapalai Gergő (Nagyvárad)
2. – Birinyi Erik (Nagyvárad)
3. – Molnár Szabolcs (Belényes)
Különdíjasok – Mészáros Márk, Dragos Alexandra (Margitta), Kelemen Hilda, Somogyi Csilla, Klein Éva, Darabont Panna (Érmihályfalva), Búzási Vivien (Nagyvárad), Bereczki Anita (Szalonta), Izsák Viktor, Molnár Szabolcs (Belényes).
V.-VI. osztályosok: 1. – Fábián Tamás (Nagyvárad)
2. – Kelemen Lilla (Érmihályfalva)
3. – Kovács Csenge (Érmihályfalva)
Különdíjasok – Badar Ivett (Érmihályfalva), Ungvári Viktória (Szalonta), Nagy Bernadett (Nagyvárad).
A Napsugár gyermekfolyóirat különdíjasai: Balázs Borbála, Molnár Boróka (Érmihályfalva), Kapalai Gergő (Nagyvárad), Kocsis Alexandra (Margitta).
A kategóriák első helyezettjei képviselik Bihar megyét az április utolsó hétvégéjén, a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban tartandó országos döntőben.

Keresés