Hintón érkezett a Mikulás

Hintón érkezett a Mikulás
2019. December 9.
Bár sok dolga volt, a Mikulás idén is elfogadta az érmihályfalvi RMDSZ-Nőszervezet meghívását is.
/vlm/Image/Show/84/

A város és az Érmihályfalváért Egyesület támogatásával a helyi RMDSZ-Nőszervezet idén is meghívót küldött a Mikulásnak: december 6-án délután adja át azt a 800 édességcsomagot a gyerekeknek, melyet az említettek előkészítettek. Az ajándékozásra nem csak egy-egy kiszemelt osztályt vártak, ahogyan némely szervezettel megesik, hanem minden óvodást és kisiskolást, óvónőik, tanítóik, szüleik kíséretében, sőt, bölcsődébe és a sérült gyerekekkel foglalkozó Bonitas iskolába már napközben ki is vitték a csomagokat.

A sok-sok megjelentet a házigazdák nevében Gábor Éva tanítónő, a nőszervezet alelnöke köszöntötte, majd felkérésére a Zelk Zoltán Általános Iskola IV. B. osztályának néhány diákja felkapcsolta a város díszkivilágítását. A fényben már egészen másként festett a hatalmas karácsonyfa, a berendezett betlehem.

Míg a Mikulásra vártunk, hiszen neki aznap is sok elfoglaltsága volt, ezért kicsit késett, lehetett nézelődni a főtéri adventi vásárban, a nőszervezet tagjai pedig mindenkit meleg teával, és a helyi pékségek jóvoltából kaláccsal vártak, miközben alkalomhoz illő zene szólt. A Mikulás sürgetésére a vállalkozó gyerekek verseket is mondtak a mikrofonba, aminek lett is foganatja: megérkezett a várva várt vendég, nem is akárhogyan, hanem hintón. A gyerekek gyűrűjében ment a karácsonyfához, ahol még meghallgatott néhány verset, majd elkezdte kiosztani a csomagokat, előbb a kisebbeknek, aztán a nagyobbaknak.

A legkisebbek közül azoknak, akik valamilyen okból nem voltak jelen, a Mikulás megbízásából az óvónők fogják utólag átadni az ajándékot.

(Bihari Napló)

Keresés