Hittel gyökerezni, mint az öreg diófa

Hittel gyökerezni, mint az öreg diófa
2012. October 7.
Ötödik alkalommal - ezúttal a Dióverő Szíp Napok keretében - tartotta meg a baptista gyülekezet Őszi Hálaadását, a kultúrházban, vasárnap délután.
/vlm/Image/Show/84/
Előtérben a diófagyökérből készült hálaadó asztal, mögötte a szilágyperecseni fúvósok

Az Őszi Hálaadásra a gyülekezet imaházától a Szilágyperecsenből érkezett fúvószenekar szolgálata mellett vonultak a közösség tagjai a kultúrházig, ahol sor került az ökumenikus eseményre. A megjelenteket Kelemen Tibor gyülekezeti elöljáró köszöntötte, elmondva, hogy közösségük ötödik éve rendszeresen tart hasonló nyílt hálaadást – és ezt még az idei, az aszály miatt nehezebb időkben is meg kell tenni, amikor nem csak Isten, de egymás felé is hálával fordulunk.
Az ünnepségre idén is elkészítették az úgynevezett hálaadó asztalt, melyet terményekkel díszítenek. Idén ez az asztal többszörös jelképhordozó is volt, hiszen egy száznál több őszt látott diófa gyökeréből készült. Ez elsőként is mutatja, hogy a Dióverő Szíp Napokon voltunk, másrészt utalt arra, hogy az érmihályfalvi baptista gyülekezet is hasonló idős, pontosan 119 éves. Ugyanakkor utalt arra is, hogy ahogyan a diófa gyökere, úgy kell kapaszkodnunk nekünk is a szülőföld homokjába, és úgy kell gyökerezzünk a hitben – fejtette ki Kelemen Tibor.
Gál Győző lelkipásztor is köszöntötte az egybegyűlteket, hozzátéve: Isten házából sosem szabad felháborodott lélekkel hazatérni, onnan kegyelemmel és áldással eltelve kell távozni.
A vendégek sorában Nyakó József polgármester szólt elsőként, arról, hogy a hálaadás és az alázat nemesíti a lelket, nyugalmat ad a mindennapi élethez. A városnak minden közösség fontos, így a baptista is – tette hozzá, azt kívánva hogy tovább gyarapodjanak, erősödjenek
Biró Rozália, Nagyvárad volt polgármestere, az RMDSZ szenátor-jelöltje tapasztalatát osztotta meg a hallgatósággal: mióta nem a megyeközpont alpolgármestere, vagyis bezárult egy ajtó mögötte, azóta kinyílt egy ablak, vagyis új lehetőségeket talált. Hálaadásnak mindig lennie kell, és a belső lelki gazdagodásért is hálát kell adni, mondta Biró Rozália.
A hálaadás további részében szolgált a már említett szilágyperecsenyi fúvószenekar, mellette az ugyanonnan érkezett énekkar, versek hangzottak el, igehirdetést tartott Borzási István, a szilágysági település baptista lelkésze.
Az ünnepség végén Nyakó József egy emléklapot adott át a baptista gyülekezet vezetőinek, megköszönve, hogy hozzájárultak a Dióverő Szíp Napok programjához.
A kultúrház udvarán időközben, egy sátor alatt, Tóth Gabriella origami kiállítását lehetett megtekinteni.

Keresés