Hogyan készüljön a csatornavezeték?

Hogyan készüljön a csatornavezeték?
2016. September 23.
Néhány tanács azoknak, akik csatlakoznak a szennyvízhálózathoz.
/vlm/Image/Show/84/
Készül a tömbházak csatornázása

Többször is elhangzott a felhívás: azokon az utcákon, ahol ki van építve a szennyvízhálózat, a háztartásokat lehet csatlakoztatni a rendszerhez. Az úgynevezett gyűjtőaknáig a lakosok dolga elvezetni belső vezetéket. De hogyan? Ezt kérdeztük Oroszi Imrétől, a Vízmű szakemberétől, tekintve, hogy az ő segítségüket is lehet kérni, illetve ők kell “átvegyék” a munkát, mielőtt csatlakoztatják a városi hálózathoz.

Oroszi Imre a következőket sorolta fel:

– a csöveken és kötőelemeken gyárilag meglévő tömítéseket nem szabad levenni. Ezeket sokan eltávolítják, mondván, hogy úgy könnyebb illeszteni a darabokat, ám mindez értelemszerűen szivárgást eredményez;

– az előregyártott aknába ne vágjanak újabb bemenete(ke)t, használják a meglévőket;

– ha szükséges, a házi és a kinti hálózat csatlakozásánál használjanak szűkítőket, általában 160-as és 110-es csövek között szokott ez előfordulni;

– tilos az esővíz elvezetését a csatornába kötni;

– mielőtt visszaföldelik a csöveket, mutassák meg a Vízmű embereinek.

További kérdésekre választ lehet kapni a 0741-767588-as és a 0259/355782-es telefonszámokon, utóbbi a Vízmű vezetékes telefonja, ahol munkanapokon 8 és 15 óra között személyesen is lehet érdeklődni.

Az önkormányzat jutányos áron biztosít csöveket a házi bekötésekhez, aki ezek után érdeklődik, azt kérik: munkanapokon reggel 8 órára menjen a Vízmű telephelyére (a focipálya mellett).