Hol volt, hol nem volt,volt egyszer egy….

Hol volt, hol nem volt,volt egyszer egy….
2016. January 23.
... rendhagyó esemény a Nyíló Akác Néptáncegyüttes életében. Az évzáró összejövetel helyét átvette egy komolyabb, méltóságteljesebb ünneplés. A "mesemondó" Borbély-Simon Csaba csoportvezető.
/vlm/Image/Show/84/
A rendhagyó összejövetel részesei

A Nyíló Akác Néptáncegyüttes tagjai meglepték a szülőket. A próbaterem átalakult: most nem csapásoltak, nem tapsoltak, nem csújáztak, nem verte fel a port senki, hanem egy „nagy családi”; ünnepi vacsora színterévé vált. A táncosok így szerették volna megköszönni a szülőknek a türelmet, az áldozatot és kitartást. Mivel egy csoportnak nem csak tagokra, táncosokra, ruhákra és kitartásra van szüksége, hanem egy másik „csapatra”; is, akik támogatják, biztatják, vigasztalják és segítik mindenben, amiben csak tudják – pont, mint az életben.

Mondhatnánk, egy szülőnek ez a dolga és ez így is van, de mindenkinek jólesik a köszönet, egy mosoly, a jó szó és a figyelmesség. Ezért döntött a Nyíló Akác Néptáncegyüttes úgy, hogy most az évzáró „buli”; helyett egy meglepetés vacsorát szervez a szülőknek.

Volt ott minden, mint a népmesében: a táncosok egymás után hordták a jobbnál jobb ételeket, mézes tojást, cukorban forgatott sült malacot, tejben főtt dióbelet, mindent mi szem szájnak ingere. Na, jó, ilyesmi nem volt, de volt örömkönny, nevetés, jókedv, beszélgetés, és ami a legfontosabb: összetartás.

Itt a vége, fuss el véle.

Keresés