Hollandiai vendégek jártak az Egészségügyi-Szociális Központban

Hollandiai vendégek jártak az Egészségügyi-Szociális Központban
2012. August 30.
A napokban hollandiai vendégek jártak az Egészségügy-Szociális Központban, felmérve, hogyan és milyen körülmények között dolgoznak az alkalmazottak - tudtuk meg Pap Mártától, az intézmény kinevezett igazgatójától.
/vlm/Image/Show/84/
A hollandiai vendégek Pap Márta jelenlegi, és Karsai Attila korábbi igazgatóval a központ udvarán

A hollandiai látogatók érkezésének előzménye, hogy még tavaly decemberben egy érmihályfalvi delegáció járt a Gameren városban működő Református Keresztyén Idősek Otthonában, tapasztalat-szerzési céllal. Az akkori vendéglátók ígérték, hogy viszontlátogatásra jönnek a Nyíló Akác Napokon, ami azonban akkor nem jött össze. A napokban ellenben egy három fős csapat érkezett, tudtuk meg Pap Mártától, az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatójától.

A vendégek egy napot töltöttek Margittán, ahol dr.Szabó József gyerekgyógyász kalauzolásával ismerkedtek az ottani kórházzal, egy újabb napon pedig Nagyvárad nevezetességeit tekintették meg.

Érmihályfalván volt a “főhadiszállásuk”, a REKAB Alapítványnál, és a szociális központban ismerkedtek az ott dolgozók munkakörülményeivel. Pap Márta elmondta: a vendégeknek megmutatták, hogy az intézmény felszerelésének nagy része támogatásokból való, és a lehetőségekhez mérten a lehető legjobb ellátást, életkörülményeket biztosítják az ápoltak számára. A vendégekkel további együttműködésről is szó esett, ám annak gyakorlati módozatairól a már hazautazott küldöttség Hollandiában kell egyeztessen.

Keresés