Hónapok – Havonta “megújuló” pályázat az Érmellék 2009 Fotóklubtól

Hónapok – Havonta “megújuló” pályázat az Érmellék 2009 Fotóklubtól
2012. December 30.
Hónapok címmel olyan pályázatot hirdet az Érmellék 2009 Fotóklub, mely minden hónap elején "megújul", s melynek célja a régió bemutatása, és a fotózás népszerűsítése.
Az Érmellék 2009 Fotóklub logója

Az Érmellék 2009 Fotóklub tagjai legutóbbi gyűlésükön elhatározták, hogy egy úgynevezett állandó pályázatot írnak ki.
Ez azt jelenti, hogy a pályázat minden hónapban mintegy megújulva érvényes, a téma mindig az adott hónap, amit a szociótól a természetfotóig bármilyen formában meg lehet jeleníteni.
Kérdésünkre Bíró Károly klubvezető elmondta: céljuk egyrészt továbbra is az Érmellék bemutatósa (ennek megfelelően nem csak helyiek fotóit várják), másrészt a fotózás népszerűsítése.
A fotóklubhoz tartozók felvételeinek zsűrizésére egy “külső” szakembert kérnek fel, a többi beérkező fényképet a klubtagok értékelik majd.
Személyenként havonta – az illető hónap végéig – legtöbb 4 fotót lehet beküldeni, megjelölve természetesen az alkotót, és címet is adva a felvételnek az ermellekfotopalyazat@gmail.com címre.
A beérkező fotókat rendszeresen közzéteszik a klub Facebook-oldalán, ahol olvasható a pályázati kiírás részletes változata is (alább ugyancsak).
Az erkölcsi elismerésen túl kézzelfogható díjakat egyelőre nem tudnak felajánlani a pályázóknak, ez abban az esetben változik, ha szponzor(ok) jelentkezik (-nek) erre a nemes célra – ez felhívás is egyben.
Bíró Károly hozzátette: tervezik, hogy a beérkező fotókból 2013 végén válogatást adnak közre egy kiadvány formájában.
——————- ——————— ————————
AZ ÉRMELLÉK FOTÓKLUB FOTÓPÁLYÁZATOT HÍRDET AZ ALÁBBI RÉSZVÉTELI FELTÉTELEKKEL :

Az Érmellék Fotóklub „Hónapok”; fotóversenyének szabályzata.
1. A verseny célja: a verseny az Érmellék Fotóklub szabályzatához híven, az Érmellék bemutatása és fényképeken történő archiválása mellett, az itt élő emberekkel, a fotózás művészetének megkedveltetése.
2. A fotóverseny időtartama: A fotóversen 2013. év minden hónapjában megrendezésre kerül. A verseny minden hónap első napjától az utolsóig tart. Ez idő alatt lehet a pályázó képeket elküldeni az Érmellék Fotóklubnak. A havi versenyek indulását és végét az Érmellék Fotóklub minden hónapban közli az érdeklődőkkel.
3. Kik vehetnek részt a fotóversenyen: a versenyen bárki részt vehet, aki az adott hónapban, a kritériumoknak megfelelő képeit elküldi az Érmellék Fotóklubnak.
4. Milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljenek a pályázó képek:
4.1. Minden beküldött kép abban a hónapban kell, hogy készüljön, amelyikben beküldik
4.2. Technikailag feleljenek meg egy fotó alapkövetelményének (ne legyen életlen, alulexponált stb.)
4.3. A képek az Érmelléken kell, hogy készüljenek
4.4. Saját készítésűek kell, hogy legyenek
4.5. A képek témája bármi lehet, a fotós választhatja meg
4.6. A képek szerkesztése megengedett, mindenféle eszközzel
4.7. A képeknek címük kell, hogy legyen
4.8. Beküldéskor a beküldő a nevét fel kell, hogy tűntesse
5. Beküldhető fényképek száma: minden hónapban maximálisan 4 db. fotóval lehet pályázni
6. A képek zsűrizése: a beküldött képeket az Érmellék Fotóklub tagjai fogják elzsűrizni
7. A verseny díja: minden hónapban, a legjobbnak ítélt 10 fénykép, publikálásra kerül az Érmellék Fotóklub Facebook oldalán, az adott hónap albumában, a beküldő nevét feltüntetve.
8. A beküldő vállalja, hogy fotóját az Érmellék Fotóklub közölheti neve feltüntetésével, azt bármikor felhasználhatja tevékenysége céljából.
9. Az Érmellék Fotóklub sem címet ,sem telefonszámot nem kér.
10. Amennyiben nem érkezik elegendő fotó, vagy azok nem felelnek meg az elvárásoknak, a hónap albumot az Érmellék Fotóklub tagjai képeiből egészítjük ki.
11. Fotók beküldése: a pályázati fotókat (max. 4 db.) az ermellekfotopalyazat@gmail.com címre lehet elküldeni. További információ a versennyel kapcsolatban a fent említett címen kérhető, illetve a klub Facebook oldalán https://www.facebook.com/ermellek.fotoklub
12. Az Érmellék Fotóklub a változtatás jogát fenntartja.

Keresés