Honismereti Akadémia Székesfehérváron – Érmihályfalvi résztvevővel

Honismereti Akadémia Székesfehérváron – Érmihályfalvi résztvevővel
2013. July 8.
Székesfehérváron rendezték július 1. és 5. között a 41.Országos Honismereti Akadémiát, melyre Magyarország összes megyéjéből és a határon túlról is mintegy 140-en érkeztek. Érmihályfalvát Kovács Rozália helytörténész képviselte, akinek beszámolója olvasható az alábbiakban.
/vlm/Image/Show/84/
A konferencia résztvevői (fotó: szekesfehervar.hu)

Székesfehérváron rendezték július 1. és 5. között a 41.Országos Honismereti Akadémiát. Magyarország összes megyéjéből és a határon túlról is mintegy 140-en vettünk részt rajta, akadémikusok, néprajtudósok és helytörténeti kutatók, akiket a szülőföld és a hon szeretete hozott az Akadémiára.
A Szent István emlékév tiszteletére az előadások középpontjában Szent István kultusza állt. A Szent István-i államalakulatról, a királyhoz kötődő ereklyékről, történeti mondákról hallhattunk előadásokat. A Magyar Szent Család ereklyéiről, szent királyunk alakjához kötődő képzőművészeti alkotásokról, népi énekekről, emlékjelekről és emlékhelyekről is szó volt.

A városnézés is a konferencia témájához kapcsolódott.
A Honismereti Szövetség tagjai csütörtökön Fejér megyei tanulmányúton vettek részt, megismerve a megye kincseit.
Nagyon tartalmas, jól sikerült hét volt, sokat tanultam, kellemes élményekkel gazdagon tértem haza. Örvendek, hogy városunkat képviselhettem ezen a konferencián.

Keresés