Hozzájárulnak a harmadik játszótér kifizetéséhez

Hozzájárulnak a harmadik játszótér kifizetéséhez
2012. September 28.
Az EMNP kifogásolta, hogy közpénzből fizessenek „kampány-játszóteret”, az RMDSZ szerint csak a munka a Tulipán Kaláka része, a játszótér a városé.
/vlm/Image/Show/84/
Pillanatkép a százholdi játszótér építéséről, és "használatba vételéről"

A Helyi Tanács szerdán délután tartott ülésén egy napirendi pont volt – ahogyan az minden hónapban történik – a költségvetés módosítása. A változásokat Benkovits Angela főkönyvelő ismertette, a tanácsosknak nem is volt semmi kiegészítő javaslata.

Egyetlen megjegyzés hangzott el: Szilágyi Ferenc (EMNP) kifogásolta, hogy pénzt utalnak egy játszótér kellékeinek kifizetésére. Kifejtette, hogy a játszóterek építése az RMDSZ-nek a helyhatósági választások előtt kezdett Tulipán Kaláka elnevezésű kampányrendezvényének része – mely folytatódik a parlamenti választások előtt is -, és nem tartják helyénvalónak, hogy közpénzből járuljanak ehhez hozzá. A tanácsos hozzátette, nem szándékoznak a költségvetés módosításain változtatást kérni, csupán jelezte kifogásukat.

Nyakó József polgármester, a helyi RMDSZ-szervezet elnöke válaszában elmondta, hogy tavasszal két játszóteret létesítettek, az akkor megígért harmadikról van most szó. Ezek ellenértékét a Megyei Tanács állta, és valóban, a harmadik árát az önkormányzat kell kiegészítse 1600 lejjel. Mint kifejtette: a játszótereket minden gyerek használhatja, a város tulajdonában vannak, a kaláka pedig a játékok összeszereléshez és a játszótér kialakításhoz szükséges munkára vonatkozott, illetve vonatkozik, és abból mindenki kiveheti a részét.

A határozati javaslatot 4 ellenszavazattal elfogadták.