Húsz zsák játékot oszthattak szét

Húsz zsák játékot oszthattak szét
2015. December 1.
Az Aktive Fitnes csoport jótékonysági akciójának második részét tartották meg vasárnap: az óvodások léptek színpadra, jutalmuk pedig több zsáknyi játék volt.
/vlm/Image/Show/84/
Tíz óvodai csoport vett részt a programon és kapott ajándékokat

Ahogyan arról beszámoltunk, november 22-én zajlott az Aktive Fitnes jótékonysági akciójának első fele, ami után az aerobik- és zumba edzéseken részt vettek belépőjéből beszedett pénzt, illetve az adományokat játékok vásárlására fordították, melyeket, az eleve játékokként érkezett adományokkal, a helyi óvodai csoportoknak szántak. A kezdeményezés második részeként az elmúlt vasárnap már az óvodásoké volt a főszerep. Gábor Tímea szervezőtől tudjuk, hogy mind a 10 óvodás csoport, mely benevezett, meg is jelent az Ovis párbaj elnevezésű eseményen. Húsz zsák ajándékot tudtunk oda ajándékozni, vagyis csoportonként kettőt. Összesen 3.277 lej gyűlt össze, múlt héten az önkormányzattól is kaptak 1000 lejt .
A vasárnapi programra a kultúrház nagytermének nézőtere zsúfolásig megtelt, nagyon sokan álltak is. Volt egy hat tagú zsűri, melynek tagjai voltak Máté Zsolt és Máté Tímea, a Silver Wings ritmuscsoport oktatói, Borbély-Simon Csaba kultúrigazgató, Borbély-Simon Csenge néptáncos (aki óvónőnek készül), Popa Marius ortodox lelkész (aki híveivel együtt 700 lejjel járult hozza akcióhoz) és Nyakó József polgármester. Nekik kellett értékelni az ovisok produkcióit a következő kritériumok alapján: legjobb ritmus érzek, legjobb koreográfia, legtehetségesebb, legnagyobb összhang, legviccesebb, legeredetibb, legvidámabb, legjobb előadó készség, legdinamikusabb és legsokoldalúbb. A főszereplők nagyon ügyesen táncoltak, az óvónénik is komolyan vettek a feladatot és ügyesen felkészítették a kis ovisokat. Amíg a zsűri értékelt az ovisok karácsonyi énekeket énekeltek a színpadon, közben a polgármester meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. A szervezők “véletlenül” éppen tíz mérlegelési szempontot ajánlottak a zsűri figyelmébe, így azok mind a tíz versenyző csoportnak adhattak jutalmat. Mivel az ajándékok átlátszó zsákokba voltak pakolva, a gyerekek láthattak, milyen szép játékokat kapnak és mar hallatszott is, hogy a “kis fűrész az enyém lesz”, vagy “én a rendőrautóval fogok játszani”.
Gábor Tímea még megemlítette, hogy a nyáron a SatelitServ autósbolt, Stefan Ioan és az 1000Mester üzlet már juttatott 1000 lej értékben játékokat az Aranykapu óvodának.
A kellemes, jó hangulatú, ugyanakkor hasznos rendezvény megszervezéséért Nyakó József polgármester mondott köszönetet minden hozzájárulónak, elsősorban Gábor Tímeának és Sălăjan Emőkének, akik a sikert látva máris eldöntötték: a jövőben is fognak hasonló eseményeket szervezni, sőt, már több tervük van, melyek megvalósításának tavasszal nekilátnak.

Keresés