I.Nyíló Akác Hangja: Fodor Jennifer

I.Nyíló Akác Hangja: Fodor Jennifer
2013. May 18.
Az először megrendezett Nyíló Akác Hangja verseny győztese Fodor Jennifer, második Sándor Ferenc, harmadik Kovács Nikoletta.
/vlm/Image/Show/84/
Versenyzők, szervezők, és a zsűri

Két selejtező után érkezett el péntek délután a döntőhöz az idén először megrendezett Nyíló Akác Hangja verseny. A szervezők nevében ezúttal is Krizsán Csaba köszöntötte a publikumot, illetve az öt döntőst.
Sok beszédnek nem is volt helye, miután a már ismert zsűri – B.Vadász Mónika zenetanár, Bokor János kántor-karvezető, Koczkás Zsolt zenész – elfoglalta a helyét, a műsor vezetését ellátó Marozsán Csilla és Bántó Norbert tanárok a sorshúzásnak megfelelő sorrendben két fordulóban (egy korábban már énekelt, és egy új dallal) szólították színpadra a versenyzőket.
Venkli István (Érsemjén)
Demjén Ferenc: Honfoglalás
Bródy János: Ha én rózsa volnék


Czentye Kitty (Bihardiószeg)
Brintney Spears: I love rock’n roll
Quimby: Most múlik pontosanSándor Ferenc (Bihardiószeg)
Bon Bon: Pia Olimpia
Homonyik Sándor: Álmodj királylányKovács Nikoletta (Érmihályfalva)
Tompos Kátya: Magányos csónak
Alexandra Burke: Hallelujah


Fodor Jennifer (Mezőzombor)
Duffy: Mercy
Rudolf (musical): Csak szerelem


Míg a zsűri elvonult tanakodni, a nagyváradi Akces együttes foglalta el a színpadot, majd a korábban kiesett versenyzők közül a szervezők hívásának egyedül eleget tett diószegi Hegedüs Szabolcs énekelte el a Karthago együttes Requiem című dalát.
Az eredménnyel visszatért zsűri tagjainak nevében B.Vadász Mónika gratulált minden versenyzőnek, hozzátéve, hogy nem könnyű ekkora közönség előtt színpadra állni, ráadásul ilyen színvonalas előadásokkal.
Következett a díjak átadása. Az internetes szavazáson a közönségdíjat Venkli István nyerte el, aki egy különdíjat is átvehetett, ugyancsak különdíjas lett Czentye Kitty, harmadik Kovács Nikoletta, második Sándor Ferenc, és az I. Nyíló Akác Hangja nyertese a nagyszülői és szülői vonalon is érmihályfalvi kötődésű Fodor Jennifer.
Meglepetésként végül versenyzők, szervezők és zsűritagok együtt álltak a közönség elé, hogy elénekeljék a Quimby már említett dalát, miközben a színpad szélére készített tűzijáték is hevítette a hangulatot.
Jövőre a hang-verseny folytatódik.


Keresés