Ide lábam, ne oda – Néptáncgála

Ide lábam, ne oda – Néptáncgála
2015. May 17.
Kilenc fellépő színesítette szombat délután a néptáncgálát.
/vlm/Image/Show/84/
A fellépők és csoportvezetők a színpadon fogadják a polgármester gratulációját

A Nyíló Akác Napok egyik alap-rendezvénye a néptáncgála, melyre idén is szombat délután került sor.
A fellépők sorát a helyi Apró Lábak csoport nyitotta, őket az érsemjéni Ezüstperje kicsik alkotta csapata követte.
Következett a piskolti (Szatmár megye) Loli Jag (Piros Tűz) nevű roma csoport, kik nem sokkal korábban a focipálya gyepén a lovasparádé, pénteken pedig a megnyitó ünnepség közönségének is ropták. Fellépésük majdnem meghiúsult, mivel CD-jük nem indult el a hangosítók szerkentyűjén, ám egy másik nótára is előadták táncukat.
A szintén helyi Fürge Lábak voltak a következők, őket a budapesti Sziporka tánccsoport követte. Utóbbi a XIX. kerületi (Kispest) Ady Endre Általános Iskola néptánccsoportja, a gyerekek órarendjében szerepel a néptánc. Kötődésük Érmihályfalvához: két gyerek szülei helyi gyökerűek.
A helyi Nyíló Akácot annak korábbi tagjai követték: előbb a ma a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes tagja, a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója, Rencz Norbert, majd Tubák Annamária, a Nyíregyházi Főiskola hallgatója, aki Korda Ágnessel népdalokat énekelt, citerán közreműködött Tar Csilla.
A műsort az Ezüstperje nagyjai és a Nyíló Akác második koreográfiája zárta.
A fellépőknek Nyakó József polgármester köszönte meg a fellépést, hangsúlyozva, hogy az egész fesztivál egyik legfontosabb programjának lehettünk tanúi.

Keresés