Idei terveiket beszélték meg a “kommandósok”

Idei terveiket beszélték meg a “kommandósok”
2014. March 21.
A környezetvédelmi Zöld Kommandó tagjai 2014-re programfüzetet állítanak össze, belefoglalva mindazt, amit az idén meg szeretnének valósítani. Csütörtök délután tartottak összejövetelt.
/vlm/Image/Show/84/
A csütörtök délutáni találkozó résztvevői

Csütörtök délután tartotta újabb összejövetelét a környezetvédő Zöld Kommandó, a Városháza gyűléstermében.
A megjelenteket – kik között új arcok is voltak, ellenben régebbi tagok páran le is “morzsolódtak” – Karsai Attila alpolgármester köszöntötte, egy rövid beszámolót tartva a csoport 2013-as tevékenységéről. Szóba került, hogy az önkéntességi szerződések érvényessége lejár, azt rövidesen megújítják.
Az idei tevékenységekkel kapcsolatban leszögezték, hogy három programot kiemeltként kezelnek: a tantúrát, a takarítási és a faültetési akciót. Azonban ezek korántsem merítik ki a tenni-akarási kedvet, ezért a következő találkozóig kidolgoznak egy úgynevezett programfüzetet. Ebben szerepel majd egyebek mellett az, hogy a “kommandósok” figyelmeztetéssel élhetnek azok felé, akiket például szemetelésen vagy tilosban parkoláson érnek, jelezhetik, ha valahol nem működik a közvilágítás, illetve minden olyan témában észrevételeket, javaslatokat tehetnek, vagy továbbíthatnak a lakosság részéről, melyekkel hozzájárulnak a városgazdálkodás javításához, a városszépítéshez. Tervezik, hogy a rendőrséggel karöltve figyelemfelhívó akciókban vesznek részt. Idén folytatják az önkormányzat által a kommandó használatába adott faházikó rendbetételét.
A tagok továbbra is a Facebook-oldalukon tartják szorosabban a kapcsolatot, ahol bárki akár nyomon is követheti tervezett akcióikat, melyekhez várják a társulni szándékozókat.