Idén is találkoztak a kórusok Margittán

Idén is találkoztak a kórusok Margittán
2019. September 17.
Idén is részt vett a városi kórus és a citerazenekar a margittai találkozón.
/vlm/Image/Show/84/
(fotók: Tímár Zoltán)

A margittai Horváth János Társaság (HJT) a majd’ két évtizedes hagyománynak eleget téve idén is megrendezte a kórusfesztivált, azon kórusok fellépésével, melyek szintén vendégszereplésre hívják őket, az általuk szervezett találkozókra. Az idei énekes, nótás seregszemlén a házigazdák mellett a margittai Gyöngyvetők Népdalkórus, a margittai MI-Kis Kórusunk, az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla Citerazenekar, a szalacsi Örökzöld Asszonykórus, a szentjobbi Hagyományőrző Népdalkör és a Székelyhídi Férfikórus mutatta be műsorát. A fellépők sorát a házigazdák zárták.

Szőke Ferenc, a HJT elnöke köszöntötte elsőként a kórusokat és a nézőközönséget, Cseke Attila szenátort, Pocsaly Zoltán helyi polgármestert és Árkosi Antal helyi RMDSZ-elnököt, illetve a további vendégeket.

A beszédek után a műsorvezető sorra színpadra szólította a kórusokat, bemutatni nem kellett őket, hiszen az évek során ismertté váltak. A kórusok/népdalkörök a tőlük már megszokott stílusú repertoárral, magas színvonalon mutatták be műsorukat, kórusművek, népdalok, nóták, citeramuzsika egyaránt elhangzott. A nótázás itt nem ért véget, hiszen a találkozó, mint minden évben, idén is nótás vacsorával zárult a város egyik felújított rendezvénytermében.

Hajas Anna

Keresés