Időjárás: Hideghullám érkezik

Időjárás: Hideghullám érkezik
2018. September 21.
A lehűlés két hullámban érkezik: az első pénteken, szombaton éri el térségünket, a másodiknak - sokkal erősebb - hétfőtől, keddtől érezhetjük hatását.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt hetekben két olyan időjáráselőrejelzést is kiadtak a Severe Weather Europe szakemberei, amelyek beváltak, ezért joggal hihetjük azt, hogy a legújabb prognózisuk is tudományosan alátámasztott.

Sarkköri hideghullám csap le Európa egészére péntektől – figyelmeztetnek a Severe Weather Europe szakemberei. Szerintük a lehűlés két hullámban érkezik: az első pénteken, szombaton éri el térségünket, a másodiknak – sokkal erősebb – hétfőtől, keddtől érezhetjük hatását.

A meteorológusok napokra is lebontották az előrejelzést: eszerint az Atlanti-óceán felől érkező hideghullám pénteken éri el térségünket, és Skandinávia irányába tolja az elmúlt két hét alatt élvezett meleget.

Vasárnap egy újabb atlanti hideghullám éri el Nyugat-Európát, ami „helyet csinál”; az Északi-sarkkör felől betörő, még nagyobb hidegnek. Ez kedden éri el Romániát, tehát ekkorra kell előkészíteni a vastagabb kabátokat.

(maszol.ro)

Keresés