Időjárási előrejelzés február közepéig: lesz még tél

Időjárási előrejelzés február közepéig: lesz még tél
2018. January 31.
Tavaszias idő várható a héten, csapadékra február 1-je után lehet ismét számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 29-e és február 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
/vlm/Image/Show/84/

A Bánságban és a Körösök vidékén a jelzett időszak első hetében az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő várható, a nappali csúcsértékek 4 és 11 fok körül alakulnak, éjszaka -3, +3 fok várható. Ezt követően valamelyest lehűl az idő, és a hőmérséklet megközelíti a sokévi átlagot, azaz nappal 3 és 7, éjszaka -5 és -1 fok közötti értékekre lehet számítani. Jelentősebb mennyiségű csapadék február 1-je és 4- között, illetve 6-a és 9-e között hullhat.

Erdélyben a jelzett időszak első hetében az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb idő várható, a nappali csúcsértékek 2 és 8 fok körül alakulnak, éjszaka -5, -1 fok várható. Ezt követően valamelyest lehűl az idő, és a hőmérséklet megközelíti a sokévi átlagot, azaz nappal 1 és 5, éjszaka -8 és -5 fok közötti értékekre lehet számítani. Mérsékelt mennyiségű csapadék február 1-je és 4- között, illetve 6-a után hullhat.

Máramarosban a jelzett időszak első hetében az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő várható, a nappali csúcsértékek 2 és 8 fok körül alakulnak, éjszaka -4, -2 fok várható. Ezt követően valamelyest lehűl az idő, és a hőmérséklet megközelíti a sokévi átlagot, azaz nappal 1 és 5, éjszaka -8 és -5 fok közötti értékekre lehet számítani. Mérsékelt mennyiségű csapadék helyenként az egész periódus alatt kialakulhat, de erre a legnagyobb valószínűséggel február 1-je és 4- között, illetve 6-a és 9-e között kerülhet sor.

(maszol.ro)

Keresés