III. Silver Wings Tánctábor: több mint 50 résztvevő

III. Silver Wings Tánctábor: több mint 50 résztvevő
2017. July 14.
A Bartók Béla Művelődési Ház és a Silver Wings Egyesület már harmadik alkalommal rendezte meg az érmihályfalvi tánctábort. Máté Zsolt egyesületi vezető beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A tánctábor résztvevői az érmihályfalvi városi parkban

Idén 53-an vettek részt az eseményen, ahol a legkisebb 6 míg, a legnagyobb 19 éves volt és valamennyien lelkesen játszották, vetélkedték, táncolták végig a 5 napot. Az egyesület érmihályfalvi és érkörtvélyesi táncosai mellett idén is voltak nagyváradi táborozók, volt aki már harmadjára vett részt. A tábor résztvevői 5 csapatra voltak osztva (pirosak, narancssárgák, szürkék, zöldek, rózsaszínek) és különböző feladatokat kellett megoldaniuk, próbákat kellett kiállniuk. Az immár hagyományosnak számító karaoké és rap-szöveg írás aratta idén is a legnagyobb sikert, de mellette minden csapat saját koreográfiát kellett készítsen a tábor utolsó napjára a szervezők által meghatározott zenére.

Rengeteg szabadtéri játék várt a táborozókra a helyi focipályán: zsákban futás, ugrókötelezés, futóverseny, talicskázás, kötélhúzás, emberpriamis, célba dobás, stb. A feladatokat nehezítette, hogy például az ugrókötelezés bekötött szemmel volt, vagy éppen a futóversenynél párokba öszekötött lábbal kellett végigrohanni a kijelölt pályán. És, ha már tánctábor, akkor a napi 4 – 5 óra tánc sem maradhatott el. A koreográfiákat idén Orosz Mária (Despacito feldolgozására jazz-show stílusban) és Kovács Viktória (hip-hop stílusban) tanította a résztvevőknek. Külön büszkeséggel tölt el, hogy Viki személyében az egyik volt tanítványom lehetett a vendégoktatónk, míg Marici személyében az egyesület újdonsült tanárnője mutatkozhatott be a táborban. Mindketten színvonalas koreográfiákat tanítottak a résztvevőknek, és hiszem, hogy felejthetetlen pillanatokat szereztek sok fiatalnak.

És, ha már tábor, akkor csütörtök este egy hangulatos szalonnasütésre is sor került a helyi Gödör rendezvényház udvarán, amelyre már a kisebb gyerekek egy részének szülei is csatlakoztak egy családias estévé varázsolva a szabadtéri vacsorát.

Ha pár szóval kéne összegeznem a tábor 5 napját: sok játék és nevetés, új barátságok, rengeteg tánc, jó hangulat. Reméljük találkozunk 2018-ban is!