Íjászverseny dél-koreai vendégekkel

Íjászverseny dél-koreai vendégekkel
2014. July 25.
A napokban Nagyváradon és Biharon vendégeskedett a hagyományos íjászat világszervezetének küldöttsége. Az ez alkalomból tartott versenynek érmihályfalvi résztvevője is volt.
/vlm/Image/Show/84/
A verseny résztvevői a bihari földvárban (fotó: facebook/pusztai farkasok)

A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület Ordas Nemzetsége a napokban vendégül látta a dél-koreai íjászválogatottat, Won Sung Mo WTAF főtitkárt, Posta Pál WTAF alelnököt és Mónus József távlövő íjászvilágbajnokot. (A World Traditional Archery Federation a hagyományos íjászat világszervezete, központja Dél-Koreában van.)
A Bihari Földvárban 7 célból álló íjászversenyt tartottak ez alkalomból, melyen távolodó célra, 3D-s célra, mozgó célra és FITA célra kellett lőni az íjászoknak. A Pusztai Farkasok mind a négy nemzetsége (Ordas, Turul, Kartal és Sólyom) képviselte magát. A verseny befejeztével a vendégek Nagyváradon vettek részt városnézésen.

A versenyben az első helyezett SUNG WAN KYOUNG lett 184 ponttal, a második helyen MOON GYESEOG és a harmadik helyen KIM JI CHAN végzett.
Won Sung Mo és Posta Pál meghívták a Pusztai Farkasokat a törökországi Bigában megrendezendő íjászfesztiválra, és az októberben megrendezésre kerülő hagyományőrző íjász világbajnokságra is. Az eseményen az érmihályfalvi hagyományőrző íjászok képviseletében Matiz József volt jelen.


Keresés