Indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő

Indul a 9. Bölcs Diákok vetélkedő
2018. October 18.
November 2-ig jelentkezhetnek a középiskolások a Communitas Alapítvány Bölcs diákok vetélkedőjére, amelynek mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatok révén ösztönözzék tanulásra a diákokat. A legjobban teljesítő tíz csapat nyereménye ezúttal is egy élménytábor lesz.
/vlm/Image/Show/84/

Kulturális sokszínűség címmel szervezi meg a Bölcs diákok országos szintű vetélkedő kilencedik kiadását 2018. októbere és 2019. augusztusa között a Communitas Alapítvány. „A vetélkedő mindenkori célja, hogy interaktív módon, szórakoztató feladatokkal ösztönözze tanulásra a diákokat, és rávilágítson az egyes tudományágak közötti kapcsolatokra a mindennapi használatban. Tavaly több mint 90 csapatot mozgatott meg a vetélkedő, idén is szeretettel és érdekes programokkal várjuk a kulturális kalandorokat”; – mondta Sólyom Réka programkoordinátor, a Communitas Alapítvány munkatársa.

Mihályfalvi Katalin, a vetélkedő feladatlapjainak kidolgozója szerint a 2018/2019-es tanévben a vetélkedő újdonságának számít, hogy Communitas Alapítvány, a Kolozsvári Református Kollégiummal együttműködve, a vetélkedő akkreditációs kérését felterjesztette az Oktatási Minisztériumba, ezáltal januárban bekerülhet a verseny az országos szintű vetélkedők eseménynaptárjába. „Az idei vetélkedőn a tanulók olyan európai népcsoportok kultúrájával ismerkedhetnek meg, amelyek sajátos jellege abból származik, hogy jelenleg kisebbségként élnek egy más nemzeti többségű országban. Gondoltunk itt a katalán, flamand vagy akár grúz, örmény kultúrákra”; – hangsúlyozta.

Az idei vetélkedőre is 3-4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várják, vezetőtanárok kíséretével, akik november 2-ig iratkozhatnak fel a vetélkedőre: www.bod.communitas.ro. A verseny idén is öt fordulóból áll, az első három online rendszerben fog működni a vetélkedő honlapján, majd az elődöntő és a döntő egy televíziós vetélkedő keretében zajlik, ahol 10 csapat mérheti össze tudását. A legjobban teljesítő 10 csapat idén is élménytáborban vehet részt a Communitas Alapítvány jóvoltából.

A versenyt idén a Kolozsvári Református Kollégium, az Örökségünk Őrei mozgalom, a BBTE Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Geológiai Intézetének magyar tagozatai, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a BBTE Interdiszciplináris Bio–Nano Tudományok Kutatóintézete, valamint a BBTE Történelem – Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézete közreműködésével rendezik meg.

A vetélkedőről ITT található részletes információ.

Keresés