Ingyenes könyvcsere szolgáltatás indult Erdélyben

Ingyenes könyvcsere szolgáltatás indult Erdélyben
2016. May 12.
A Rukkola Magyarország után Erdélyben is megnyitja az első és legnagyobb online könyvcserélő oldalát, amelyen papír alapú könyvek cserélnek gazdát.
/vlm/Image/Show/84/

Az oldal 2012. július 10-én indult el Magyarországon. Alapítói Kun Gabriella, Kovács Adrián, Cziczlavicz Péter. A rukkola.hu indulása óta eltelt első fél évben csaknem 120 ezer könyv cserélt gazdát, a tagok naponta 650 könyvet adnak át egymásnak. Ma a felhasználószám a magyarországi oldalon meghaladta a 33.000-et és több mint 250.000 könyv közül lehet válogatni.

Pár szó a Rukkoláról:

Az oldal lényege, hogy a felhasználó saját polcáról felajánlhat pár könyvet, amit szívesen odaadna másnak, ezután pontokat gyűjthet. A pontokért cserébe pedig válogatni lehet mások feltöltött könyvei között, melyeket ingyen kaphatunk meg. A könyvek átvétele/átadása a személyes átvétellel, postai úton vagy Happonton (csereponton) keresztül történik, miután a felhasználók felvették egymással a kapcsolatot. A felhasználók utólag értékelhetik is egymást, ezze kiszűrve az esetleges csalókat a rendszerből.

Indulás Erdélyben:

Az indulás óta nagyon sok erdélyi felhasználónk let, akik rendszeres heti transzferrel oldották meg a könyvek szállítását Magyarországra és vissza. Erdélyben ezen kívül három cserepont is működik.

A felhasználószámot nézve az oldal üzemeltetői 2016. május 10-el elindították rukkola.ro domain név alatt az Erdélyi lokalizált könyvcsere oldalt és bíznak abban, hogy itt is hamar feltöltődik az adatbázis könyvekkel és megindulhat a csere. Az indulás után regisztráltak ráadásul most ajándék pontokat kapnak, amit könyvekre is cserélhetnek.

Videó: https://youtu.be/tkavnIHQ__U

Keresés