Ingyenes orvosi vizsgálatok 40 év feletti személyeknek

Ingyenes orvosi vizsgálatok 40 év feletti személyeknek
2022. August 9.
Egeszseg

A Bihar megyei Egészségügyi Pénztár valamint a Prefektusi Hivatal közleménye alapján ingyenes laboratóriumi vizsgálatokban részesülnek a 40 évet betöltött, egészségügyi biztosítással rendelkező személyek. A vizsgálatok elvégzéséhez háziorvosi küldőpapír szükséges, ami az alábbi javasolt véranalíziseket tartalmazhatja: teljes vérkép elemzés (hemoleucogramă completă), vérsüllyedés- (VSH), cukorszint- (glicemie), koleszterin szint- (colesterol seric total) mérése, LDL (rossz) koleszterin-, kreatinin szint- (creatinină serică), PSA szint- (férfiaknál), TSH- (pajzsmirigy működés – nőknél) valamint tiroxin-szint (FT4 – nőknél) ellenőrzése.

A megelőző csomag elnevezésű orvosi szolgáltatás évente igénylehető és magába foglal 3 ingyenes konzultációt valamint a fennebb említett laboratóriumi vérelemzés(eke)t.

A vizsgálatok bármikor elvégezhetőek, ugyanis a laboratóriumok nem utasíthatják el  a pácienseket forráshiányra hivatkozva.

Figyelem! Csak az Egészségügyi Pénztárral szerződésben álló laborok biztosítják ezeknek az ingyenes vizsgálatoknak az elvégzését!

Bővebb informárció a családorvosi rendelőkben kérhetőek!

Keresés