Ingyenes szűrővizsgálat orvosi konzultációval

Ingyenes szűrővizsgálat orvosi konzultációval
2018. October 22.
Szombat délelőtt ismét sor került a lakosság által már megszokott ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére Érmihályfalva főterén.
/vlm/Image/Show/84/

A Pro Humanitas Egyesület szervezésében, a közreműködő egészségügyi szakemberek (az Egészségügyi-Szociális Központ és a Conmed orvosi rendelő munkatársai) vérnyomás, véroxigénszint, pulzus és vércukorszintet mértek a résztvevőknek. Lehetőség volt a kapott eredmények kapcsán rövid orvosi konzultációra is a helyszínen dr. Turucz Mária háziorvossal.

Az őszi időjárás ellenére is sok, közel 100 érdeklődő fordult meg a helyszínen. A felmért egészségi mutatók alapján magas kockázatúnak mondható személyeket az önkéntesek tovább irányították háziorvoshoz, vagy akár szakellátásra.

Ahogyan már sokszor mondtuk, a prevenciónak, azaz a betegségek megelőzésének, a korai felismerésnek, és a betegséggel járó egészségkárosodás minimalizálásának szinte ugyanakkora pozitív hatása van az egészségre, viszont költségei mégsem olyan magasak, mint egy már kialakult betegség kezelésének.

Napjainkban az egészségről alkotott nézetek Hippokratész, az ókori görög orvos gondolatainak szellemiségét tükrözik, amelyhez szeretnénk mi is kapcsolódni: „Szép dolog a betegek rendelkezésére állni, de még szebb dolog megóvni őket attól, hogy betegek legyenek.”;

A szervezők