Iskolabusz: mindenkinek jó megoldást keresnek

Iskolabusz: mindenkinek jó megoldást keresnek
2013. October 30.
A Helyi Tanács szerda délelőtt tartott ülésén napirend előtt került terítékre, hogy az általános iskola busza nem szállítja a középiskolás diákokat. Olyan megoldást fognak találni, ami minden félnek megfelelő lesz - hangzott el.
/vlm/Image/Show/84/
Molnár Ilona szólalt fel a napirendi pontok megvitatása előtt

A képviselő-testület szerda délelőtt tartott ülésén napirend előtt kapott szót szülői minőségében Molnár Ilona, aki a Pásztorgaz tanyán lakik. Sérelmezte, hogy három gyereket, akik a középiskolába igyekeznek reggelenként, nem veszi fel az általános iskola busza. Korábban már foglalkoztunk az esettel, az iskolaigazgató válaszát is közölve, miszerint a busz csak az (általános)iskola diákjait és alkalmazottait szállíthatja. A már ismertetett érvek újra elhangzottak, ezeket nem soroljuk újra, részletek ide és ide kattintva érhetőek el.
Krizsán Csaba tanácsos, aki korábban a mai Mezőgazdasági Főgimnázium aligazgatója, illetve alpolgármester is volt, felelevenítette, hogy hasonló gond már évekkel korábban is felvetődött, amit úgy oldottak meg, hogy az akkor érintett szülők egy autót fogadtak, mely szállította a gyerekeiket. A tanács ezúttal sem hozhat a hatályos törvények felett álló határozatot, mondta a tanácsos. Dr.Szilágyi Ferenc tanácsos úgy vélte, mivel a városhoz tartozó, de azzal földrajzilag nem összefüggő lakott területről van szó, egyedi esetről beszélünk, amit meg kell oldani.
A téma mintegy zárásaként Nyakó József polgármester kijelentette: a jószándékra apellálva, az érdekelteket egy asztalhoz ültetve meg fogják találni a mindenkinek megfelelő megoldást.

Keresés