Iskolakezdő csomagot kaptak a leendő kisdiákok

Iskolakezdő csomagot kaptak a leendő kisdiákok
2024. May 4.
tanszer 1

A Gizella Művelődési Központban péntek délelőtt iskolatáskát és füzeteket kaptak azok a gyerekek akik a 2024-25-ös tanévet a Zelk Zoltán Gimnázium magyar tagozatos osztályaiban kezdik.

Varga Róbert a gimnázium igazgatója köszöntötte a szülőket és a gyerekeket, majd Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelőhelyettes szólt a megjelentekhez. Elmondta, a Rákóczi Szövetség 18 éve támogatja a magyar tagozatos kisdiákok iskolakezdését, amelyhez a megyei RMDSZ is csatlakozik az egyedi tervezésű, boltban nem kapható füzetekkel.

Nyakó József, a helyi RMDSZ elnöke üdvözölte a 65 gyereket és hozzátartozóikat, valamint az óvónőket  és tanítónőket akik a tanszerek átadásában segédkeztek. Az elnök kiemelte: ,,nagyszerű nap ez a mai, amikor ezeket a csillogó szemű gyerekeket láthatjuk amint az anyanyelvi oktatás útjára lépnek”, majd pedig a közelgő választásokon való részvétel, és a jó döntés fontosságára hívta fel a szülők figyelmét.

Ezután az óvónők sorra szólították a gyerekeket, a lányoknak Kéry Hajnal és Zeffer Tímea az 1-es számú Technológiai Líceum igazgatónője valamint Belényesi Katalin tanítónő, a fiúknak pedig Varga Róbert igazgató és Lunczer Zsuzsanna és Karászi Éva tanítónők adták át a csomagokat, jókívánságaik kíséretében.

Balázs József Attila

Keresés