Itt van az ősz…

Itt van az ősz…
2015. October 9.
Szombaton még néhány órás napsütés is lehet, vasárnap már sok csapadékra és erős lehűlésre lehet számítani.
/vlm/Image/Show/84/
Ma, pénteken, ha kinézek az ablakon, a házunk előtt álló fák leveleinek 90%-a még zöld – egyre halványabb, de még zöld. Ha viszont a következő 1-2 hét előrejelzésére tekintek, tudom, hogy ez már nem sokáig lesz így.
De vegyük sorra a dolgokat.
Szombaton még relatív tűrhető időre számíthatunk, a változóan felhős idő mellett csapadék nem várható, sőt, akár néhány órás napsütés is lehet. A szombati maximumok 15-17 Celsius fok körül várhatóak a Partiumban.
Vasárnap egy mediterrán ciklon éri el térségünket, aminek köszönhetően nagy mennyiségű csapadékra és erős lehűlésre számíthatunk. Hogy teljes legyen a repertoár, a szél is fokozottan erős, néhol viharos lesz – az a fajta idő, amikor az ember még a kutyáját sem engedné ki.
Vasárnap és hétfőn szinte végig esni fog az eső és a maximum hőmérsékletek alig érik el a 10 fokot. A két nap alatt akár 30 mm csapadék is összejöhet. A leghidegebb kedd illetve szerda hajnalban várható, amikor 5-6 fokig süllyednek majd a hőmérők higanyszálai, ami az ilyenkor szokásoshoz képest néhány fokkal hűvösebbnek számít.
Bántó Norbert

Keresés