Itthon tartották a Dióverő Kupát

Itthon tartották a Dióverő Kupát
2013. October 6.
Szoros verseny után itthon tartotta a hazai csapat a Dióverő Kupát, az első alkalommal megrendezett női kézilabda tornán.
/vlm/Image/Show/84/
A helyi (jobbról) és a nyíradonyi csapatok rendszeresen összecsapnak

Első alkalommal szervezték meg a Dióverő Szíp Napokon a Dióverő Kupát női csapatok számára, melyen a helyi Unirea vendége Nyíradony, Piskolt és Avasfelsőfalu volt.
Az első helyezésre előbbi három csapat volt az esélyes, ha tovább szűkítjük a kört, akkor az első kettő. A leginkább várt találkozó az Unirea – Nyíradony volt, egyrészt, mert a csapatok rendszeres edzőpartnerei egymásnak, másrészt, mert a vendégeknél immár három volt “unireás” játszik, nyíradonyi diákként: a kapus Nagy Heléna, a jobb átlövő Erdei Alexandra, és a beállós Réder Bianka. A két csapat a félidei 4-2-es nyíradonyi vezetés után 7-7-re végzett egymással, sőt, az az érdekes helyzet állt elő, hogy Piskolt csapatával is mindketten döntetlent játszottak, így az elsőségről valójában az döntött, hogy ki győzte le nagyobb gólaránnyal Avasfelsőfalut.
Eredmények:
Piskolt – Nyíradony 7 – 7
Avasfelsőfalu – Piskolt 12 – 18
Unirea – Nyíradony 7 – 7
Piskolt – Unirea 9 – 9
Nyíradony – Avasfelsőfalu 18 – 5
Unirea – Avasfelsőfalu 26 – 8.
Az I. Dióverő Kupa végeredménye: 1. Unirea
2. Nyíradony
3. Piskolt
4. Avasfelsőfalu.
A legjobb kapusnak Nagy Helénát (Nyíradony), a legígéretesebb tehetségnek Băcanu Paulát (Avasfelsőfalu) választották. Gólkirálynő 15 találattal Toma Denissa (Unirea). A fair play díjat Avasfelsőfalu vehette át.
Az Unireában pályára léptek: Tóth Vivien, Bihari Viktória, Lăcătuş Cyntia, Dânga Nicoleta, Tóth Mária, Caragilov Melissa, Purcel Raluca, Toma Denissa, Toma Carmina, Vass Gabriella, Sava Maria, Seres Krisztina, Kiss Petra, Pusztai Myrtis.
Az edzők tervei szerint rendszeresítik a négy csapat találkozóját, olyan formában, hogy egy év alatt rendre mindenki legyen egyszer házigazdája egy közös tornának.

Keresés