Ivóvizünk minőségének javításáért

Ivóvizünk minőségének javításáért
2020. September 4.
Tegnap aláírták azt a szerződést, ami, az Érmellék 16 településén, minőségi és mennyiségi vízellátást hivatott biztosítani.
/vlm/Image/Show/84/

Az Érmellék telelpüléseinek minőségi ivóvízzel való ellátását célozza meg, az a 15 millió lej értékű támogatás, amit Cseke Attila szenátor úrnak és az RMDSZ bihari frakciójának köszönhetően ítélt meg nekünk, ezév januárjában, a Kormány.

Ennek a projektnek a támogatására irányuló igényt, az Érmihályfalván székelő, Észak-Nyugati Területfejlesztési Társulás tette le és, lebonyolítóként, végigviszi az eljárást a közbeszerzéstől a végelszámolásig.

Tegnap, a közbeszerzési eljárás zárásaként, aláírtuk a tervezésről és kivitelezésről szóló szerződést a CVW Technologies S.A. céggel, melynek értelmében 4 hónap alatt befelyezik azt a munkát, ami, társulásunk 22 tagjából, 16 közigazgatási egységben minőségi és mennyiségi vízellátását hivatott biztosítani.

A projekt keretében, az esetek többségében, ivóvíztisztító konténereket, hálózatbővítést és víztartályokat kapnak az érintett települések.

Mi, egy új, 500 m3 térfogatú víztarólóval leszünk gazdagabbak a régi víztartájunk felújítása mellett.

Reméljük, hogy ezzel a beruházással, az Érmellék fogyasztói mellett, városunk, mintegy 2.800 háztartását is, jobb minőségű és kellő mennyiségű ivóvízzel látja el, az egyre modernebb gépekkel és eszközökkel felszerelt, szolgáltató.

Nyakó József, polgármester