Járda az Ady Endre utcán

Járda az Ady Endre utcán
2013. October 13.
Pénteken és szombaton a Nagyújváros-Kisújváros csapat is betonozott: a Részek Viadalának nyereményét kivitelezték.
/vlm/Image/Show/84/
Az Ady Endre utca ezen oldalán eddig nem volt járda

A Részek Viadalának győztes csapata, a Nagyújváros-Kisújváros is nekilátott az elmúlt hét végén, hogy a dobogóra álltak közül harmadikként, nekilásson a nyeremény kivitelezésének.
Az előzetes egyeztetések után dőlt el, hogy az 500 négyzetméternyi járdából 200 négyzetméter kerül az Ady Endre utcára, annak a Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének bejáratótól a Malom utca sarkáig terjedő szakaszára.
A munka pénteken délután 14 óra után kezdődött, és tartott, amíg be nem sötétedett, ennyi idő alatt sikerült “járdásítani” a táv mintegy 40%-át. A munkában – amikor a legtöbben voltak egyszerre jelen – tucatnyian vettek részt, volt aki elejétől végig, más csak időlegesen.
Szombaton délelőtt 10 órakor kezdett újra forogni a két betonkeverő. A munkálkodók száma már nem érte el az előző napit, sőt, bizonyos időszakban az egyik betonkeverőt le is kellett állítani…
Délben a Réder-portán bográcsos és fánk várta a munkásokat, hogy aztán újult erővel folytatódjon a munka, mely az előző napinál is tovább tartott, hiszen még egy autó reflektorának fényénél is hosszabbodott a járda, de végül nem sikerült a két nap alatt befejezni a 200 métert, igaz, csak pár méter híjával.
A tervek szerint kedden délután találkoznak újra a csapattagok – remélve, hogy többen fogják magukénak érezni a közös győzelem után a közös munka örömét is.

Keresés